Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2021 13:21

"Тут усі бізнесмени" - назвали головного союзника "слуг" у Раді

"Тут усі бізнесмени" - назвали головного союзника "слуг" у Раді
Під час відкриття шостої сесії Верховної Ради дев'ятого скликання, 7 вересня. Фото: iportal.rada.gov.ua

Головним союзником фракції "Слуга народу" у Верховній Раді є депутатська група "Довіра". Про це йдеться в статті на "Українська правда".

Група - 20 малопомітних депутатів, яких очолює полтавський мажоритарник Олег Кулініч. 20 голосів почали щоразу виручати фракцію президента Володимира Зеленського в найскрутніші моменти. Чи то запуск ринку землі, чи "антиколомойські закони".

"Вони особливо нічого не просять. У нас такий собі річний абонемент: "Довіра" раз на рік приходить за "соцекономом" (субвенції з бюджету) на округи, а коли нам треба, вони допомагають.

Ще бувають дрібниці, типу медаль комусь дати чи допомогти здобути "заслуженого". Але це навіть не за голосування, а просто так. Щоб підтримувати дружню атмосферу", - каже один із керівників "Слуги народу".

У партії влади "Довіру" називають "головними сателітами".

"З ними набагато зручніше працювати, ніж з тим же "За майбутнє". Бо якщо у "майбаху" в когось щось сталося, то вся група не голосує автоматично. А з цими Коля Тищенко може поїхати на Закарпаття, зіпсувати там з усіма стосунки, кудись ускочити. Але "Довіра"однаково дасть голоси", - розповів "слуга".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеційська комісія отримала законопроєкт про олігархів

У групі пояснюють таку лояльність до влади тим, що зібралися "неопозиціонери".

"Насправді в "Довірі" зібралися ті, хто не хотів мати проблем із владою. Тут усі бізнесмени, проблеми їм ні до чого", - пояснює депутат.

У групи "Довіра" показник отримання соцеконому - 100%. Немає жодного округу без фінансування.

У 2020-2021 роках депутати "Довіри" стабільно є лідерами за сумою субвенцій: цього року депутат Сергій Вельможний отримав на округ 30 млн грн. А торік серед лідерів був депутат Сергій Шахов із показником 31 млн грн.

Рядовим мажоритарникам "Слуги народу" відписують приблизно 10 млн грн на округ.

""Довіра" крім соцеконому наче і не просить нічого. Але раз на рік приходять із чимось масштабним. Як зменшення ПДВ на аграрку для Веревського та інших до 14%. І в нас у "Слузі" кричать, сваряться. Але якщо ми самі не можемо голосувати, то мусимо цим дати, що просять.

Ну і бізнесюкам завжди краще з нами дружити, щоб не дай Боже РНБО не збиралася через якогось Веревського чи Косюка", - розповідає один із топів фракції "Слуга народу".

За два роки роботи Верховної Ради дев'ятого скликання більшість законів ухвалили голосами фракцій "Слуга народу", "Голос" і групи "Довіра".

Зараз ви читаєте новину «"Тут усі бізнесмени" - назвали головного союзника "слуг" у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути