Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 14:28

Турне елітними готелями світу за сотні тисяч гривень: як шикують діти податківців і суддів
12

Діти українських чиновників проводять літні канікули в Британії, Іспанії і на тропічних островах. Про це повідомляють журналісти Bihus.info.

Донька першого заступника керівника столичної ДФС Ігоря Скорохода Ганна полюбляє викладати світлини в свій Instagram-блог. У Києві дівчина навчається в елітному Кловському ліцеї, який відвідували діти президента Петра Порошенка, телеведучої Ольги Фреймут і нардепа Наталії Королевської.

Автор: bihus.info
 

На літніх канікулах донька податківця навчалася у школі в Британії – EthertonEducation. Ціна 2-місячних курсів – 8 тис. фунтів стерлінгів або майже 300 тис. грн.

На один із знімків Ганни в Лондоні потрапила частина логотипу AccorHotel. Це відомий готельний оператор.

Автор: bihus.info
 

Готель Pullman розташований у центрі столиці Британії. Тиждень проживання там однієї особи коштує близько 85 тис. грн.

Автор: bihus.info
 

Окрім того, цьогоріч навесні Анна відпочивала у Римі. Дізнатись назву закладу допоміг халат, в якому сфотографувалась донька податківця. Це логотип компанії Starhotels – відомої готельної мережі.

Автор: bihus.info
 

У Римі готелів цієї франшизи 3, але тільки в найдорожчому журналісти знайшли ідентичні мильниці.

Автор: bihus.info
 

Тиждень відпочинку без перельоту обійдеться у 60 тис. грн.

Також в інстаграмі Ганни можна побачити фотографії з Болгарії, тропічних островів і Маямі.

2017-го податківець Скороход заробив 250 тис. грн - менше, ніж коштують літні курси його доньки в Британії.

Компанії його дружини Наталії Скороход, за даними податкової, вже багато років неактивні. Минулого та позаминулого років вона вказала дохід від її ФОП у розмірі близько 1 млн грн на рік. Зазвичай у декларації вказують загальний дохід ФОП, без вирахування податків та інших витрат.

Крім того, багато фотографій донька податківця зробила з автомобілю Range Rover.

Автор: bihus.info
 

Журналісти ідентифікували авто завдяки бортовому комп'ютеру, який потрапив на знімок, а також зафіксували, як така ж іномарка виїжджає вранці з будинку, де проживає Скороход. За кермом перебувала його дружина. Але в декларації київського податківця використання цієї автівки його родиною не вказано.

Автор: bihus.info
 

Range Rover зареєстрований на маму Скорохода, яка, згідно соціальних мереж, проживає в Алчевську. Окрім того, мама та теща податківця нещодавно придбали по квартирі у столичному будинку бізнес-класу по вулиці Златоустівській. Теща також володіє квартирою площею 180 кв. м у центрі Києва.

Приблизна вартість майна, записаного на родичів податківця Ігоря Скорохода, - 23 млн грн.

Автор: bihus.info
 

Донька судді Київського окружного адміністративного суду Олега Басая – Анастасія – теж активна користувачка соцмережі Instagram. У профілі часто ділиться світлинами з відпочинку. В одній із історій вона публікує серію фотографій із тропічного острову.

Йдеться про 5-зірковий готель Royal Island Resort& Spa, розташований на Мальдівах. Тижневий відпочинок на одну людину коштує близько $4 тис.

Автор: bihus.info
 

Через декілька місяців Анастасія летить відпочивати до Італії, на острів Іскія. Там відпочиває у 5-зірковому готелі L'AlbergoDellaReginaIsabella, де люблять відпочивати зірки світового масштабу - Моніка Белуччі, Селена Гомес, Джессіка Честейн. Ціна за тиждень відпочинку стартує від 2 тис. євро.

Автор: bihus.info
 

Після цього Анастасія опублікувала фотографію з грецького острову Корфу. Показує 5-зірковий готель Grecotel Eva Palace. Тур туди стартує від 2 тис. євро за тиждень відпочинку.

Автор: bihus.info
 

Також донька судді публікувала фотографії з Тенеріфе, Мілану, Арабських Еміратів і гірськолижнього курорту Валь-Гардена.

Її батько - суддя Басай - 2017-го офіційно заробив менше 400 тис. грн. Минулорічний дохід дружини Роксолани у декларації не вказав, посилаючись на розлучення.

Із декларацій відомо, що нотаріус Роксолана Басай 2013-го заробила 600 тис. грн, 2014-го - 800 тис. грн, а 2015-го, коли запроваджувалося електронне декларування, раптом задекларувала аномальний дохід у 28 млн грн.

Суддя та його екс-дружина відмовились прокоментувати журналістам, яким чином приватний нотаріус змогла заробити 28 млн грн усього за один рік.

Сам суддя Київського окружного адміністративного суду їздить на автомобілі Audi Q7, зареєстрованому на тещу, а живе у будинку 19-річної доньки.

Автор: bihus.info
 

Окрім того, його родичам належить квартира у Києві та будинок у передмісті столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чхали на погрози Луценка: прокурори катаються на іномарках бабів і тещ

85,9% українців вважають боротьбу з корупцією повністю або переважно неуспішною.

Зараз ви читаєте новину «Турне елітними готелями світу за сотні тисяч гривень: як шикують діти податківців і суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути