субота, 23 червня 2012 04:26

Туреччина пообіцяла "рішуче відповісти" Сирії за збитий літак

Туреччина пообіцяла "рішуче відповісти" Сирії за збитий літак
Фото: Reuters

Сирія підтвердила, що збила турецький винищувач. При цьому Дамаск наполягає, що літак знаходився в повітряному просторі над територіальними водами країни, говориться в офіційному повідомленні Міністерства оборони Сирії.

"Наші засоби протиповітряної оборони виявили та знищили ціль, яка проникла в наш повітряний простір над нашими територіальними водами 22 червня. Ціллю був військовий літак Туреччини", - відзначає сирійська сторона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четвер став найкривавішим днем за час громадянської війни в Сирії

Турецькі військові оголосили про втрату зв'язку з винищувачем 22 червня. Після цього офіційна Анкара підтвердила, потім спростувала, а потім знову підтвердила, що винищувач був збитий Сирією. Про долю двох членів екіпажу не повідомляється.

Анкара вже заявила, що Туреччина "буде рішуче діяти у відповідь".

Спочатку повідомлялося, що турецький літак зазнав аварії, і причиною цього могли стати технічні неполадки. Турецькі військові повідомляли, що катастрофа літака сталася біля південно-східного узбережжя провінції Хатай, яка межує із Сирією. Пізніше жителі сирійського міста Латакія заявили, що винищувач був збитий сирійськими військовими. За словами очевидців, інцидент стався поряд з містом Рас аль-Басіт.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Зруйнована Сирія

Відносини Анкари і Дамаска серйозно погіршилися після початку масових виступів в березні 2011р. проти правління сирійського президента Башара Асада. Турецький уряд приймає у себе сирійських опозиціонерів і біженців

Зараз ви читаєте новину «Туреччина пообіцяла "рішуче відповісти" Сирії за збитий літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути