середа, 13 червня 2012 04:31

США звинуватили Росію в поставці бойових вертольотів у Сирію

США звинуватили Росію в поставці бойових вертольотів у Сирію
Фото: mosday.ru

США висловили стурбованість тим, що Росія, можливо, посилає бойові вертольоти до Сирії. Таку заяву зробила держсекретар США Хіларі Клінтон.

"Ми зверталися до російської влади з проханнями припинити поставки озброєнь до Сирії. Вони час від часу говорять нам, щоб ми не хвилювалися, оскільки все, що вони постачають, ніяк не пов'язане з діями сирійського уряду (проти опозиції). Це, по всій видимості, неправда", - заявила вона, передає Бі-бі-сі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Асада обстріляли представників місії ООН

Офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд відмовилася повідомити джерело інформації про постачання російських бойових вертольотів до Сирії.

США неодноразово звинувачували Росію в поставках зброї до Сирії. У березні цього року група американських сенаторів навіть звернулася до глави Міністерства оборони США з закликом припинити всіляке співробітництво з російським ВАТ "Рособоронекспорт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН: війська Сирії використовують дітей в якості живих щитів

Росія заявляє, що поставляє в Сирію тільки такі види озброєнь, які можуть бути використані для відбивання зовнішнього вторгнення. Поставки здійснюються на виконання контрактів, укладених до початку заворушень в Сирії.

11 червня цього року сенатор-республіканець Джон Маккейн виступив на підтримку продажу американської зброї сирійським опозиціонерам. Він також піддав адміністрацію президента Барака Обами критиці за недостатньо активну та дієву підтримку противників президента Сирії Башара Асада. Дж. Маккейн підтвердив, що деякі держави Перської затоки постачають сирійським опозиціонерам зброю. Серед основних постачальників політик назвав Саудівську Аравію.

Зараз ви читаєте новину «США звинуватили Росію в поставці бойових вертольотів у Сирію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути