понеділок, 30 травня 2022 07:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Туреччина отримала список кораблів, які вивозять крадене зерно з України

Туреччина отримала список кораблів, які вивозять крадене зерно з України
Туреччині передали список кораблів, які везли крадену пшеницю з Херсонської області через Севастополь, а потім порти Туреччини вивозили та намагалися продати її Туреччині, Сирії та Єгипту. Фото: pixabay.com

Раднику президента Туреччини передали список кораблів, якими Росія намагається вивезти та продати в інші країни крадене в Україні зерно.

Про це повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв за результатами зустрічі з головним радником президента Туреччини Реджеп Таїпа Ердогана Ялчином Топчу та головою комісії з питань національної оборони Великих національних зборів країни Фейзі Бердібеком в Анкарі, повідомляє "Укрінформ".

"За даними української розвідки, Росія крадену на окупованих територіях пшеницю та інші товари, провозить зокрема через порти Туреччини. Хоча чотири роки тому було прийняте рішення, що ніякі кораблі, що відвідують порти на окупованих територіях, в першу чергу маються на увазі порти в Криму, не можуть прийнятися та обслуговуватися в портах Туреччини", - сказав Джемілєв за результатами зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишилися ще й винні: росіяни в морі обікрали турецьких рибалок і виставили їм рахунок

Туреччина отримала список кораблів, які везли крадену пшеницю з Херсонської області через Севастополь та намагалися через турецькі порти продати її Сирії та Єгипту.

"Ми домовилися, що вони візьмуть це під контроль", - розповів лідер кримськотатарського народу.

Також на зустрічі йшлося про вирішення проблемних питань, пов'язаних з перебуванням українських біженців у Туреччині.

"Оскільки багато тисяч громадян України вимушено приїхали у Туреччину, обговорювали проблемні питання переселенців. Йшлося про дозволи на роботу, страхування та інше", - додав Джемілєв.

Європейський Союз розглядає питання введення у Чорне море військово-морської місії для вивезення українського зерна, експорт якого блокує Росія.

Труднощі реалізації такої місії полягають у тому, щоб відкрити прохід європейським судам у порт Одеси, що регулюється Конвенцією Монтре, за виконанням статей якої стежить Туреччина.

Водночас джерело газети стверджує, що Туреччина може дати дозвіл на прохід європейських кораблів, оскільки йдеться про гуманітарну місію.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина отримала список кораблів, які вивозять крадене зерно з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути