неділя, 04 травня 2014 02:21

Туреччина має намір поговорити з Путіним про Джемілєва

Туреччина має намір поговорити з Путіним про Джемілєва
Мустафа Джемілєв. Фото: lenta-ua.net

Прем'єр-міністр Туреччини пообіцяв зв'язатися з президентом Російської Федерації і вирішити питання повернення народного депутата, екс-голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва до Криму.

Про це в ефірі "5 каналу" розповів Джемілєв.

Політик, зокрема, зазначив, що турецький прем'єр-міністр Реджеп Ердоган сказав, що найближчим часом зв'яжеться з Путіним і вирішить вищевказане питання мирним шляхом.

Нардеп також підкреслив, що турецьке керівництво попросило його, аби уникнути кровопролиття, покинути прикордонні зони Криму і повернутися до столиці України.

"А потім вони постараються вирішити це питання", - додав Джемілєв.

Нагадаємо, учора лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв повернувся до Києва. В суботу, 3 травня, йому не вдалося потрапити на півострів через пункт пропуску "Турецький вал" в Армянську через блокування, яке влаштували на кордоні російські спецпризначенці і кримська самооборона.

Водночас глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив журналістам, що до Дня депортації, 18 травня, питання з допуском Джемілєва до Криму буде вирішено, як і з "допуском будь-якого кримського татарина на свою батьківщину".

Зараз ви читаєте новину «Туреччина має намір поговорити з Путіним про Джемілєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути