Ексклюзиви
четвер, 18 травня 2017 10:08

Турчинов закликав світ поставити Путіна на місце

Турчинов закликав світ поставити Путіна на місце
Секретар РНБО закликав світ до консолідації проти путінської Росії. Фото: liga.net

На окупацію Криму Росії треба відповідати консолідованою позицією всіх цивілізованих країн.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов з нагоди 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу сталінським режимом.

"Сьогодні події у Криму розгортаються за подібним сценарієм. Путінська Росія, анексувавши півострів, намагається знищити національну свідомість, історичну пам'ять, культурні традиції та гідність кримських татар. Всі прояви непокори та несприйняття анексії жорстко придушують, активістів арештовують та засуджують за надуманими звинуваченнями.

Переслідування корінного народу, заборона росіянами діяльності Меджлісу, який не пішов на співпрацю з окупантами, створення атмосфери страху, репресії, перетворення півострова на військову базу, - не повний перелік наслідків окупації Криму Росією.

Агресори у всі часи розуміли лише силу, тому відповідь може бути одна - сильна консолідована позиція всіх цивілізованих країн проти агресивних проявів зовнішньої політики РФ", - заявив Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари збирають мільйон підписів за деокупацію Криму

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти української армії на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов закликав світ поставити Путіна на місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути