Ексклюзиви
вівторок, 01 серпня 2017 11:07

Турчинов заговорив про підвищення зарплат військовим

Турчинов заговорив про підвищення зарплат військовим
"Оклади військових не можуть бути меншими, ніж відповідні оклади держслужбовців" - секретар РНБО Олександр Турчинов. Фото: УНІАН

Секретар РНБО Олександр Турчинов переконаний, що гідні зарплати українських військових є зовсім не другорядним питанням, а питанням національної безпеки країни.

Відповідну заяву поширила прес-служба РНБО, повідомляє 24tv.ua.

"Наш обов'язок – не тільки забезпечити армію сучасною зброєю та військовою технікою, зручним та якісним одягом і взуттям... Але, що принципово, ми повинні зробити все, щоб грошове забезпечення наших військовослужбовців відповідало їх важливому місцю в суспільстві. Доходи наших військових повинні на гідному рівні забезпечити потреби їхніх родин", - сказав він.

2015 року затвердили мінімальне грошове забезпечення для солдат-контрактників у 7 тис. грн на місяць, нагадав Турчинов.

У другому півріччі 2017-го ситуація практично не змінилась, хоча для держслужбовців за останні два роки зарплату піднімали кілька разів, додав він.

"Так, наприклад, багато керівників департаментів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, починаючи з 2016 року, отримували зарплату, яка перевищила 30 тисяч гривень на місяць. Для порівняння, сьогодні сукупний місячний дохід з преміями, надбавками та бойовими виплатами командира бригади - полковника, який воює на передньому рубежі, в середньому становить 19 500 гривень", – повідомив Турчинов.

"Оклади військових не можуть бути меншими, ніж відповідні оклади держслужбовців, які працюють у затишних кабінетах центральних органів виконавчої влади. Доплата за військові звання не може бути меншою, ніж доплата за ранг держслужбовця", - заявив секретар РНБО.

"Структура грошового забезпечення українського військовослужбовця має відповідати стандартам НАТО, де не менше 70-80 відсотків – посадовий оклад і доплата за військове звання. У нас зараз цей показник становить 10-15 відсотків", – заявив Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися подробиці вдалої операції українських військових

1 січня 2016 року зарплату рядовим (без урахування доплат за участь в АТО) встановили на рівні 7 тис. грн, командирам відділень – 8 тис., командирам взводів – 9,5 тис., ротним – 11 тис., комбатам – 13 тис., командирам бригад – 16 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов заговорив про підвищення зарплат військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути