пʼятниця, 05 лютого 2010 13:43

Турчинов: Тимошенко не зніметься, а Ющенко зганьбився

Турчинов: Тимошенко не зніметься, а Ющенко зганьбився

Керівник виборчого штабу кандидата в президенти Юлії Тимошенко, перший віце-прем"єр міністр Олександр Турчинов заперечує її намір зняти свою кандидатуру з виборів президента.

Про це він сказав журналістам.

"Стільки останнім часом дурниць розповідають представники Віктора Януковича, що якби ми починали все це коментувати, то у нас би не було часу взагалі працювати", - сказав Турчинов.

При цьому він додав, що такі дурниці навіть не варто коментувати.

Також Турчинов вважає, що підписання президентом Віктором Ющенком закону про внесення змін до закону про вибори президента зганьбило його як главу держави.

"Це ганебна подія, які наприкінці президентської каденції Віктора Ющенка, напевно, назавжди зганьбить його як президента", - сказав Турчинов.

Він відзначив, що такі зміни ставлять під загрозу розвиток демократії і що Ющенко пішов на поводі у Партії регіонів в цьому питанні.

Перший віце-прем"єр підкреслив, що відповідний закон був ухвалений з порушенням регламентних норм.

"Ми бачимо, що Ющенко взагалі поставив рекорд, не посилаючи закон в Кабінет Міністрів, не посилаючи його до експертів, щоб вони його проаналізували... він був в рекордний термін підписаний", - сказав Турчинов.

Перший віце-прем"єр підкреслив, що закон перекреслює можливість проведення чесних виборів.

"Він ставить взагалі великий знак питання під європейською перспективою України", - заявив Турчинов.

За словами першого віце-прем"єра, ухвалення цього закону шокує не тільки українців, але і міжнародних експертів, тому що це серйозний крок назад в розвитку демократії.

Нагадаємо, що 4 лютого депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман заявила, що Юлія Тимошенко, можливо, зніме свою кандидатуру на виборах президента, щоб уникнути поразки на них.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що зняття кандидатом на пост президента своєї кандидатури з виборчих перегонів можливе лише за п"ять днів до дня повторного голосування.

Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «Турчинов: Тимошенко не зніметься, а Ющенко зганьбився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути