понеділок, 07 квітня 2014 11:22

Турчинов та Яценюк не допрацьовують — нардеп

Турчинов та Яценюк не допрацьовують — нардеп
Фото: zn.ua

Виконавча влада не допрацьовує у питанні вирішення конфліктних ситуацій на Сході та Півдні України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "ударівець" Павло Розенко.

"У нас є легітимна влада — в.о. президента, РНБО, представники силових органів. Це їхнє завдання та компетенція вирішувати цю справу у той спосіб, який вони вважають ефективним. Парламент може лише бути допоміжним органом. Якщо правоохоронцям не вистачає законодавчої підтримки, Верховна Рада має працювати. Але не підміняти виконавчу владу, яка має діяти на випередження і відповідним чином реагувати на події", - зазначив він.

Політик вважає, у словах міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що не хочеться проливати кров та зайвий раз радикалізувати суспільство, є логіка. "Наскільки тактика намагання врегулювати питання мирно буде ефективною, стане зрозуміло протягом найближчих днів. Але до теми захоплення обласних адміністрацій Україні не звикати. Так вже було в Харкові, Донецьку, Луганську. Як мінімум до президентських виборів зовнішні сили продовжуватимуть серйозно розгойдувати ситуацію в Україні. Це робитиметься не тільки методом збурювання українського суспільства, а й економічними важелями, зокрема підвищенням Росією ціни на газ вдвічі", - наголосив нардеп.

Розенко впевнений, що влада також не налагоджує діалог зі Сходом та Півднем. "Скоро буде два місяці з того часу, як призначений уряд. Але я не бачив і не чув про те, щоб хтось із високопосадовців — прем'єр-міністр, віце-прем'єри, міністри їздили туди і говорили із людьми. А це треба робити — спілкуватися із місцевими елітами, пояснювати позицію, заспокоювати. Має бути відвертий діалог. А звернення з екранів телевізорів — це не ефективно. Коли Донецьк та Луганськ говорять, що нас не чують, потрібно відверто визнати, що так воно і є. Люди не мають відчувати себе покинутими, не повинні боятися майбутнього. Запущена зовні інформація повинна бути спростована. Якщо в уряді думають, що краще сидіти в Києві, скликати наради і давати вказівки в регіони, тоді справи вирішаться, так не буде. Ситуація буде лише загострюватися", - зауважив "ударівець".

За його словами, влада із ситуації в Криму мала б зробити висновки, однак вона продовжує думати, що "воно саме все розсмокчеться".

Зараз ви читаєте новину «Турчинов та Яценюк не допрацьовують — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути