Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2012 16:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Турчинов: Син Євгена Щербаня виконує замовлення влади, обвинувачуючи Тимошенко

Турчинов: Син Євгена Щербаня виконує замовлення влади, обвинувачуючи Тимошенко
Олександр Турчинов називав заяви Руслана Щербаня небилицями. Фото: batkivschina.com

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов розцінює заяву депутата Донецької облради Руслана Щербаня про нібито причетність лідера опозиції Юлії Тимошенко до вбивства його батька, Євгена Щербаня, як політичне замовлення влади.

"І сьогодні, коли він (Руслан Щербань) за їх указу (Партії регіонів) давав прес-конференцію, він давав протилежні відомості про те, що його батько займався бізнесом, навіть перебуваючи на посаді народного депутата. Він розповідав небилиці про те, де він не міг бути свідком, оскільки був занадто молодий. І головне - він під диктовку Партії регіонів починає притягувати до цих фальшивих свідчень ім'я Юлії Тимошенко, чітко виконуючи політичне замовлення", - сказав Турчинов на прес-конференції в середу в Києві.

Він нагадав, що головний фігурант справи про вбивство Щербаня Євген Кушнір був убитий у донецькому СІЗО. При цьому Турчинов додав: "Безумовно, треба знайти реальних замовників цього злочину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін розповів іноземним ЗМІ, що Тимошенко заплатила за вбивство Щербаня

Щербань на прес-конференції в середу заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що наразі у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Руслан Щербань також стверджує, що не переслідує політичних цілей і жодних пропозицій від Партії регіонів не отримував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазаренко відхрестився від замовних вбивств Щербаня та Гетьмана

Раніше він заявив ЗМІ, що може довести причетність Тимошенко і Лазаренка до вбивства його батька, народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році, і відповідного листа направив на адресу посла США в Україні Джона Теффта.

"Я багато разів особисто був присутній під час бізнес-переговорів мого батька з Тимошенко і Лазаренка. Останні весь час вимагали від мого батька поступитися своїми бізнес інтересами в інтересах компанії ЄЕСУ, неодноразово погрожуючи йому розправою. Про це відомо багатьом іншим людям", - написав він у своєму листі.

2 квітня поточного року Ренат Кузьмін заявив, що гроші на рахунку кілерів, які вбили Щербаня, надійшли від фірм, які контролювалися на той час прем'єр-міністром Лазаренком і Тимошенко, яка очолювала корпорацію ЄЕСУ

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: Син Євгена Щербаня виконує замовлення влади, обвинувачуючи Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути