вівторок, 03 квітня 2012 17:51

Син Щербаня запевнив, що зможе довести причетність Тимошенко до вбивства батька

Син Щербаня запевнив, що зможе довести причетність Тимошенко до вбивства батька
Євген Щербань. Фото: www.pravda.com.ua

Депутат Донецької облради Руслан Щербань заявляє, що може довести причетність Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до убивства його батька Євгена Щербаня в 1996 році.

Про це йдеться в його листі на адресу посла Сполучених Штатів Америки Джона Теффта.

"Звернутись до Вас мене змусили останні події та заяви європейських і американських політиків стосовно намагань захистити від кримінальної відповідальності Юлію Тимошенко та Павла Лазаренка, які є замовниками вбивства мого батька, члена українського парламенту Євгена Щербаня", - йдеться у листі.

Він підкреслив: "Мої заклики до правоохоронних органів, мої заяви та свідчення щодо конкретної причетності Тимошенко Ю.В. та Лазаренко П.І. до теперішнього часу належним чином не перевірені. Органами прокуратури України тривалий час покривалися Лазаренко П.І. та Тимошенко Ю.В., які замовили, організували та оплатили вбивство мого батька Щербаня Є.О".

Руслан Щербань запевнив, що може "чітко довести зацікавленість та мотиви, які були необхідні для організації вбивства Щербаня Є.О. з боку Тимошенко Ю.В. та Лазаренко П.І".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін розповів іноземним ЗМІ, що Тимошенко заплатила за вбивство Щербаня

"Я багато разів особисто був присутній під час бізнес-переговорів мого батька з Тимошенко Ю.В. та Лазаренко П.І. Останні весь час вимагали від мого батька поступитися своїми бізнес інтересами в інтересах компанії ЄЕСУ, неодноразово погрожуючи йому розправою. Про це відомо багатьом іншим людям. Тимошенко Ю.В. хотіла особисто через свою кампанію ЄЕСУ постачати природний газ в Україну, просунути свій бізнес та компанію в Донецькому регіоні. Мій батько був талановитим бізнесменом, мав великі, багатомільйонні контракти з Росією, Туркменістаном на поставки газу, та в зв'язку з цим був непримиримим конкурентом для Тимошенко Ю.В. Він відмовився віддати Тимошенко свій бізнес, незважаючи на погрози, у тому числі з боку тодішнього Прем'єр-міністра України Лазаренка", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазаренко відхрестився від замовних вбивств Щербаня та Гетьмана

Крім того, розповів далі Руслан Щербань, сам Лазаренко П.І. в той же час був зобов'язаний повернути борг батькові в сумі 50 млн. доларів США але до теперішнього часу не зробив цього.

"З рахунків Тимошенко Ю.В. та Лазаренка П.І. організаторам вбивства Щербаня Є.О. було сплачено декілька мільйонів доларів США, що повністю доказано вироком суду", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші за вбивство Щербаня виплачувалися з рахунків Тимошенко - ГПУ

"Я тривалий час мовчав, поки Лазаренко П.І. та Тимошенко Ю.В. були на свободі та займали високі державні пости, але сьогодні в мене є шанс довести вину замовників вбивства мого батька Тимошенко Ю.В. та Лазаренко П.І., захистити честь нашої родини", - підкреслив Руслан Щербань.

Він також наголосив, що "заради встановлення правди готовий звертатися до міжнародної спільноти, в тому числі до Європейського суду з прав людини, послів іноземних держав".

Зараз ви читаєте новину «Син Щербаня запевнив, що зможе довести причетність Тимошенко до вбивства батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути