пʼятниця, 13 січня 2012 08:32

Турчинов сумнівається, що опозиція зможе домовитися про єдиний список

Турчинов сумнівається, що опозиція зможе домовитися про єдиний список

Перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявляє, що першим номером партійного списку на майбутніх парламентських виборах 2012 року має бути лідер цієї політичної сили, екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Ми вважаємо, що першим номером списку "Батьківщини" повинна бути Юлія Тимошенко - це наша позиція", - сказав він в ефірі телеканалу ТВі у четвер ввечері.

Крім того, Турчинов переконаний, що екс-голова МВС України Юрій Луценко має зайняти гідне місце у перших рядах списку "Батьківщини" на виборах до Верховної Ради. Політик нагадав, що наприкінці минулого року "Батьківщина" і "Народна самооборона" оголосили про створення єдиної партії.

Турчинов також зазначив, що наразі йде процес об'єднання опозиційних партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція остаточно об'єднається 22 січня на День Злуки

"Переговори пройшли з партією "Реформи і порядок", у нас є всі підстави говорити, що ми підемо єдиним списком з Народним Рухом України. Я не виключаю і інші партії, які приєднаються", - сказав він.

У той же час він зазначив, що українській опозиції навряд чи вдасться домовитися про формування єдиного списку на виборах, що було запропоновано Тимошенко.

"Не можна це зробити штучно. Є серйозні розбіжності. І, швидше за все, все-таки ми зможемо домовитися про єдину позицію на мажоритарних округах. Що стосується єдиного списку, то тут є питання, і поки що ініціатива нашого лідера не знаходить підтримки", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднання "Батьківщини" і "Народної самооборони" Тимошенко координувала через адвокатів

Відповідаючи на запитання про можливу участь у виборах дочки екс-прем'єра Євгенії Тимошенко, Турчинов зазначив, що вона повинна сама приймати рішення про можливу участь у парламентській виборчій кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов сумнівається, що опозиція зможе домовитися про єдиний список». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути