Ексклюзиви
середа, 29 грудня 2021 18:55

Турчинов про сьогоднішні обшуки у представників "Європейської солідарності": це наближає кінець "зеленої влади"

Турчинов про сьогоднішні обшуки у представників "Європейської солідарності": це наближає кінець "зеленої влади"
Турчинов переконаний, що влада у такий спосіб намагається відволікти увагу суспільства "від своєї провальної політики". Фото: eurosolidarity.org

Аби відволікти увагу українців від ганебних провалів і небезпечних криз в економіці, енергетиці та безпеці, від зупинки підприємств, віялових відключень та зростання тарифів, за вказівкою президента Володимира Зеленського силовики влаштували терор і репресії проти лідера та представників найбільшої опозиційної партії "Європейська солідарність".

Про це під час брифінгу заявив секретар РНБО у 2014-2019 роках, керівник центрального штабу партії Олександр Турчинов.

Він повідомив, що сьогодні о 7:00 силовики провели обшуки у першого помічника Петра Порошенка, дипломата, надзвичайного і повноважного посла України Юрія Оніщенка, народного депутата восьмого скликання Сергія Березенка та інших представників "ЄС". Турчинов переконаний, що влада у такий спосіб намагається відволікти увагу суспільства "від своєї провальної політики і від стрімкого падіння рейтингів". Він, зокрема, зазначив, що за останніми опитуваннями Центру Разумкова та Демініціатив, Порошенко вже випереджає Зеленського у другому турі виборів президента.

"Сьогодні о 7:00 відбулися обшуки у представників нашої партії. Зокрема обшукували оселю Оніщенка, який має 25 років дипломатичного стажу, віддано працював на свою країну. Також обшукували ексдепутата Березенка, й інших наших колег.

Шукали документи, пов'язані з вугіллям 2014 року. Безумовно, вони нічого не знайшли і не могли знайти. Але мета таких обшуків – це не збирання якоїсь доказової бази. Мета цих обшуків – демонстративний терор, залякування та демонстративне приниження. Уявіть собі – у родин маленькі діти. О сьомій годині ранку вриваються у вашу оселю люди, які самі не знають, що хочуть знайти. Це безумовно не створює радісний настрій перед новорічними святами", – наголосив Турчинов.

Співголова фракції "Європейська солідарність" у Верховній Раді Ірина Геращенко також зазначила, що в регіонах є випадки тиску на партійців та членів їхніх родин. За її словами, невідомі телефонували матері народної депутатки Софії Федини із вимогою не брати участі в протесту проти політичних репресій біля резиденції "Синьогора" в Гуті.

"Ми щодня отримуємо дуже серйозні сигнали про тиск з регіонів на наших членів команди. Зокрема, матері Федини, депутатки Верховної Ради з нашої фракції, яку, до речі, Зеленський смертельно боїться, дзвонили невідомі доброзичливці з вимогою, щоб Софія не брала участі в пікетах біля Гути. Ми знаємо, що є негласні сигнали, спілкування з усіма львівськими нашими колегами, які посміли заявити свій спротив політичним репресіям проти Порошенка", – наголосила Геращенко.

"Ми також знаємо, що й далі будуть продовжуватися провокації проти "Європейської солідарності". Зеленський ставить перед силовиками задачу – не боротися з російською агресією, а боротися з головною опозиційною силою – "Європейською солідарністю" та її лідером Порошенком, які за всіма рейтингами виходять на лідируючі позиції", – нагадав Турчинов.

"Ви пошукайте в своїх офісах – і в Офісі президента, і в офісі Кабінету міністрів документи, пов'язані з вугіллям, які дійсно можуть зацікавити правоохоронні органи – коли не зараз, то у найближчому майбутньому. Документи, пов'язані із завезенням на 3 мільярди доларів російського вугілля, а також вугілля з окупованих територій. Та з корупційною схемою завезення електроенергії з Білорусі через посередників, кошти від яких йдуть саме до вищого керівництва країни. От це дійсно цікаво. І це дійсно – злочин", – звернувся Турчинов до Зеленського і Шмигаля.

"Європейська солідарність" попри всі провокації, залякування, спроби фальшувати нові кримінальні справи продовжує свою діяльність спокійно і впевнено. Всі ці провокації тільки наближають нашу перемогу і ганебний кінець "зеленої влади". Можете пересвідчитися щодо цього, вивчивши історію Віктора Януковича, який користувався такими брудними схемами і засобами боротьби із політичними опонентами", – резюмував Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов про сьогоднішні обшуки у представників "Європейської солідарності": це наближає кінець "зеленої влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути