Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 08:58

Турчинов нагадав Україні, чому не можна розслаблятись

Турчинов нагадав Україні, чому не можна розслаблятись
Турчинов підкреслив, що швидко зростає загроза і для держав-членів НАТО. Фото: 112.ua

Росія створює потужну військову інфраструктуру вздовж кордону з Україною, тому може розпочати широкомасштабні бойові дії за наказом з Кремля у будь-який момент.

Олександр Турчинов, секретар Ради національної безпеки і оборони України, заявив про це на засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів країн-членів альянсу. В ньому також взяв участь і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, інформує "Радіо "Свобода".

Турчинов виступив з розгорнутою доповіддю про безпекову ситуацію на сході Європи і варіанти її розвитку, протидію гібридній агресії Росії, а також поінформував про першочергові заходи, спрямовані на зміцнення безпеки України: "Росія створює потужну військову інфраструктуру вздовж кордону з Україною і може розпочати широкомасштабні бойові дії проти нашої держави за наказом з Кремля у будь-який момент. Причому рішення Путіна не залежатиме від дій України. Навпаки, набагато більш важливим чинником для започаткування зовнішньополітичних та військових авантюр Російської Федерації є розвиток внутрішньополітичної ситуації у Росії".

Він підкреслив, що швидко зростає загроза і для держав-членів НАТО.

А також додав, що Росія послідовно перетворює Крим на потужну військову базу. І зазначив, що за час кровопролитної війни на Донбасі загинуло вже понад 10 300 осіб, з них понад 2 500 цивільних та понад 200 дітей.

Секретар РНБО України сказав, що "на Донбасі діють не повстанські формування, а російські збройні формування та окупаційна адміністрація Російської Федерації". Турчинов стверджує, що Російська Федерація розгорнула на окупованій території Донецької і Луганської областей потужне військове угруповання, яке є складовою 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинову відвели роль у другому терміні Порошенка - ЗМІ

Нинішня ескалація конфлікту на Донбасі і втрати Збройних сил України пов'язані зі збільшенням кількості російських військових на окупованих територіях. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов нагадав Україні, чому не можна розслаблятись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути