вівторок, 20 квітня 2010 09:12

Турчинов хоче, щоб Полунєєв вчинив так, як Портнов

Турчинов хоче, щоб Полунєєв вчинив так, як Портнов
Один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко, колишній перший віце-прем"єр-міністр України Олександр Турчинов

вважає, що депутати, незгодні з позицією фракції, повинні здавати мандати, а не просто приєднуватися до коаліції.

Соратник Тимошенко розповів, що у БЮТ "продовжується і процес оновлення кадрів, який дійде, безумовно, і до обласного рівня, і до центрального. "Очищення" рядів відбувається як адміністративно-організаційним шляхом, так і природним – "слабкі ланки" просто відпадають".

На зауваження про те, що з фракції йдуть ті, хто купив місця у списках і по-своєму вони мають рацію, Турчинов сказав: "Той, хто хоче зрадити, завжди знайде собі виправдання. Ті ж, хто ляпає, вибачте за вираз, язиком, поливає брудом політсилу, від якої були вибрані, тим самим лише підтверджують свою нікчемність і неспроможність".

Коментуючи заяви депутатів, що увійшли до коаліції від БЮТ, про те, що у фракції після програшу на президентських виборах склався несприятливий клімат, Турчинов сказав: "Зайдіть на сайт ВР і переконайтеся: неповнолітніх депутатів у фракції БЮТ немає.

Це дорослі, дієздатні дядьки і тітки, тому говорити про те, що вони були розгублені, надані самі собі, як мінімум, смішно. Дитина, будучи надана сама собі, може почати балуватися з сірниками і підпалити квартиру – не усвідомлюючи, що творить.

Тут такого бути не може. Говорити, що їх не взяли за руку, не утерли їм сльози і тому вони, за декілька мільйонів доларів, продали свою картку, своїх виборців, свою душу…".

На запитання "Чий демарш став найнесподіванішим і найболючішим? Андрія Портнова? Чи того ж Юрія Полунєєва, що прийшов на інавгурацію?", Турчинов відповів: "На відміну від Полунєєва (член фракції БЮТ, що підтримав коаліцію і став позаштатним радником Президента Віктора Януковича), Портнов (призначений заступником глави Адміністрації Президента України) поклав свій мандат. На відміну від тих, хто торгує мандатом, у мене до Портнова претензій немає. Якби так поступив Полунєєв, стосовно нього б питань також не виникало".

"У нас, зрештою, не рабовласницький лад, немає господарів і рабів, немає людей залежних, яких кривдять або погано годують; є самостійні політики, які вільні ухвалювати рішення, нести за них відповідальність.

Перестав розділяти позиції політсили, від якої обирався, не згоден з думкою керівництва? Клади мандат і будь вільний! Це чесно, принаймні", - заявив Турчинов і висловив переконання, що "в команді залишаться гідні".

Нагадаємо, 11 березня у парламенті було оголошено про створення коаліції депутатських фракцій "Стабільність і реформи". До її складу увійшли фракції Партії регіонів, КПУ, Блоку Литвина, а також окремі народні депутати.

8 квітня, Конституційний суд України визнав, що окремі народні депутати, зокрема ті, які не входять до складу фракцій, що ініціювали створення парламентської коаліції, мають право входити до складу коаліції.

На даний момент до коаліції входять 240 нардепів.

За матеріалом: Лівий берег
Зараз ви читаєте новину «Турчинов хоче, щоб Полунєєв вчинив так, як Портнов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути