середа, 20 січня 2021 15:03

Тупицький написав листа Венедіктовій: щоб Зеленський поновив на посаді

Тупицький написав листа Венедіктовій: щоб Зеленський поновив на посаді
Минулого вівторка Тупицького не пустили у будівлю Конституційного суду. Фото: sud.ua

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький закликав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову звернутися до президента Володимира Зеленського й попросити скасувати указ про відсторонення його від посади судді.

У листі Тупицький попросив Венедіктову за наявності законних підстав та в передбаченому законом порядку повідомити йому про підозру, пише "Радіо Свобода"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тупицький відпочивав у Дубаї

Також попросив забезпечити належне процесуальне керівництво в кримінальному провадженні та усунути "допущені прокурорами та слідчими Державного бюро розслідувань порушення", "вжити заходів щодо належного правового реагування" щодо слідчих і прокурорів.

Він заявив, що не має статусу підозрюваного, оскільки письмове повідомлення про підозру судді КС здійснюється генеральним прокурором або його заступником, а про підозру повідомляє генпрокурор або особа, яка здійснює його повноваження.

"Фактично і юридично такого повідомлення мені про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень у встановленому законом порядку здійснено не було", – написав Тупицький.

Минулого вівторка Управління державної охорони не пустило Тупицького в будівлю суду та робочого кабінету.

ДБР заявило про повідомлення голові КС підозри. Секретаріат КС фактично перетворився на юридичну фірму його голови, заявили в бюро.

Наприкінці грудня Офіс генерального прокурора повідомив, що Тупицького підозрюють у підкупі свідка та введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивого показання свідка.

Голові КС направили повідомлення про підозру поштою через його неявку на допит. "Він повідомив, що не може прибути через сімейні обставини", - заявляли у прокуратурі.

29 грудня президент Володимир Зеленський відсторонив Тупицького на 2 місяці від виконання обов'язків судді.

Зараз ви читаєте новину «Тупицький написав листа Венедіктовій: щоб Зеленський поновив на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути