пʼятниця, 16 вересня 2022 23:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Трибунал, санкції та покарання для Росії: Зеленський розповів про зовнішню політику України

Трибунал, санкції та покарання для Росії: Зеленський розповів про зовнішню політику України
Зеленський: Росія повинна понести покарання за свої злочини. Фото: president.gov.ua

Українська зовнішньополітична повістка 16 вересня була зосереджена навколо підготовки нових санкцій проти Росії за її злочини на території України.

Зокрема, з європейськими партнерами обговорювалася візова політика і спеціальний міжнародний трибунал, який буде розслідувати російські дії, заявив президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 16 вересня.

Він зазначив, що в бесіді з президентом Фінляндії обговорив європейську візову політику щодо країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС продовжив ще на пів року індивідуальні санкції проти росіян

"Вважаю, що для кожної країни, яка має спільний кордон з Росією, візове питання є життєво важливим і має вирішуватися на користь повного обмеження доступу громадян Росії" - сказав він.

Крім того, спеціальна група під керівництвом глави ОПУ Андрія Єрмака зустрілася 16 вересня з послами G7 та інших держав-партнерів. Група працює над приєднанням України до Організації економічного співробітництва та розвитку. Однак цього разу в рамках зустрічі європейським дипломатам представили нову ініціативу України - створення спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії за злочин агресії проти України.

Окремо президент подякував компанії Nike, з представниками якої він розмовляв 16 вересня, за те, що компанія прийняла рішення повністю піти з російського ринку, назвавши це прикладом значної ролі бізнесу в захисті людяності та свободи.

"Якщо якась держава вибирає для себе шлях терору, обов'язок кожної поважаючої себе компанії відмежуватися від такої держави" - резюмував президент.

Раніше фінська влада конфіскувала активи росіян, що потрапили під санкції Євросоюзу, майже на €189 млн. Це зроблено в рамках загальних санкцій, які впровадили члени ЄС проти країни-агресора.

США впровадили санкції проти 22 осіб і організацій, що підтримують розв'язану війну Росії проти України - в тому числі проти керівника Чечні Рамзана Кадирова та кількох членів його сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Трибунал, санкції та покарання для Росії: Зеленський розповів про зовнішню політику України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути