неділя, 14 квітня 2013 15:56

Вимоги опозиції нагадують "диктатуру меншості" - "регіонал"

Вимоги опозиції нагадують "диктатуру меншості" - "регіонал"
Олег Зарубінський. Фото: ukr.obozrevatel.com

Опозиція має змиритися, що якщо за їхні законопроекти не вистачає голосів, то ці питання знімаються з порядку денного.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Олег Зарубінський.

"Консенсус, на жаль, в нинішній досить гострій конфронтаційній установці, думаю, важко досягнути, - зауважив "регіонал". - Мова має йти не про консенсус, а про компроміс. Компроміс — це взаємні поступки. І взаємні поступки мають привести до якогось прогресивного результату".

Зарубінський наголосив, що вимоги опозиції не зрозумілі, бо за законом, якщо законопроект не набирає достатньої кількості голосів при голосуванні у Верховній Раді, то він просто знімається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок: "У влади зараз лише одна проблема - Верховна Рада України"

"У Конституції зазначено, що рішення приймається, коли є 226 голосів. Коли 226 депутатів проголосувало — рішення приймається. Якщо немає 226, то ніде не сказано, що можна примушувати інших голосувати за те, як хочу голосувати я, - підкреслив Зарубінський. -  Є дуже проста формула: ставиться на порядок денний те, чи інше питання, за нього голосують 226 людей і більше, і тоді воно вважається прийнятим. Якщо ж не проголосовано це питання — воно вважається відхиленим і Верховна Рада переходить до розгляду іншого питання".

Натомість те, що зараз намагається робити опозиція, на думку парламентаря, - це "диктатура меншості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домбровський: "Верховна Рада сьогодні — каталізатор економічної кризи в країні"

"Інші всі формі — це вже нагадує диктатуру меншості. Якщо я пропоную якийсь законопроект і за це голосують 150 депутатів, то я маю з цим змиритися. Бо інших форм голосування немає. У парламентах всього світу рішення приймається тільки тоді, коли за нього голосують. Якщо за нього не вистачає голосів, то воно не приймається. І все. Це має стати аксіомою. Бо інакше люди можуть не давати Верховній Раді працювати", - підкреслив нардеп.

Зарубінський додав: "Блокування Ради опозицією не пов'язане з конкретними питаннями. Мені не хотілося б, щоби відбувався постійний шантаж і ультиматуми, бо  сила дії дорівнює силі протидії.  І сила протидії іноді буває сильніше, ніж сила дії. Тому ця прив'язка до конкретних питань є неправильною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проведення "регіоналами" засідання поза межами Ради — кримінальний злочин - Палій

"Протягом останніх місяців ми бачили, що коли реалізується одне питання, весь час намагається поставити інше питання як причина для того, щоби продукувати хаос у парламенті. Від цього треба відійти. У мене рецепт один: маєш можливість зібрати за своє питання 226 голосів — не має питань. Не маєш 226 голосів — переходимо до інших питань", - підкреслив "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «Вимоги опозиції нагадують "диктатуру меншості" - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути