Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2023 23:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Треба зробити правила однаковими для всіх - Умєров прокоментував новий закон про мобілізацію

Треба зробити правила однаковими для всіх - Умєров прокоментував новий закон про мобілізацію
Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував роздачу повісток через смартфон. Фото: Укрінформ

В Україні почали демонізувати процес мобілізації.

Для заохочення громадян йти захищати свою країну, потрібно зробити "справедливі правила гри" для всіх, в ефірі телемарафону розповів міністр оборони Рустем Умєров, пише Gazeta.ua.

"Головний меседж - це як можна зайти в периметр для служіння своєї нації, країні. Що буде, коли ти зайдеш в цій військовий периметр, як ми тебе будемо тренувати, як ти будеш їхати на злагодження, які відпустки і коли у тебе будуть, як ти закінчиш служити своїй країні і вийдеш з цього периметру доки йде війна... Тобто всі ці складові - вони дуже змістовні", - каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мобілізацію провалюють": військовий обурився помилками влади

Плани щодо мобілізації на 2024 рік мають бути зрозумілими суспільству.

"До цього часу це питання не дуже гарно було відпрацьовано і всі якось не хотіли його обговорювати або торкатися. І це зробило деякий такий імідж питання, яке дуже складне, незрозуміле і до цього питання наліпили ще багато проблем. Моя мета - вирішити ці проблеми, щоб це було зрозуміло. Це правила гри, щоб по цим правилам ми грали всі", - підсумував очільник Міноборони.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виступив в ефірі телемарафону. Заявив, що військове командування України на постійній основі формує свої запити на боєприпаси, зброю і людський ресурс. Але запиту на конкретну цифру мобілізованих уряду не подавало.

На спецбрифінгу Залужний також наголосив, що цифра потреб мобілізації формується, враховуючи зокрема завдання, які будуть виконуватися в наступному році. Це не значить, що така цифра має бути поставлена "на завтра".

Зараз ви читаєте новину «Треба зробити правила однаковими для всіх - Умєров прокоментував новий закон про мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути