пʼятниця, 03 грудня 2021 06:00

"Треба привести до ладу бомбосховища" - Безсмертний про можливу атаку Росії

"Треба привести до ладу бомбосховища" - Безсмертний про можливу атаку Росії
Роман Безсмертний: "Може бути напад на білорусько-польському кордоні й утягнута Європа". Фото: Facebook

Вторгнення Росії на територію України можливе. Загроза динамічно зростає. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав політик і дипломат Роман Безсмертний.

"Може бути напад на білорусько-польському кордоні й утягнута Європа. Чи на кордоні з Литвою. Чи на лінії фронту Донбасу або Криму. Чи на кордоні Білорусь - Україна Генштаб має бути готовим до кількох варіантів. Важливо готувати й суспільство, пояснювати. Треба привести до ладу місця в бомбосховищах. Підготувати відповідні інформаційні повідомлення, випустити рекомендації", - зазначив він.

За його словами, зараз почали проводити наради з місцевою владою.

"Їх збирають і говорять: маєте для облаштування позицій надати нам те й те. А вони питають: ви прийшли нам допомагати чи нас патрати? Уже назріває конфлікт між місцевим самоврядуванням і центральною владою", - додав Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Путіна є один спосіб себе врятувати - війна проти України" - Роман Безсмертний


Кремль готується до наступу, вважає політик.

"У навчаннях "Захід 2020-2021" задіяла війська південно-західного, західного, ленінградського, північно-західного напрямків. Під їхнім командуванням загалом перебуває майже 800 тисяч особового складу. У навчанні брали участь десантні бригади, які зокрема працювали на Донбасі, у Криму й розміщені зараз на південно-західному напрямку. Перекидання територією Росії вантажів і особового складу тривало три місяці. Американці побачили, що війська перекидали, але не повернули. Такої масштабної передислокації ще не було", - переконує Безсмертний.

Сполучені Штати Америки надали європейським союзникам розвіддані. Зокрема карти, на яких видно нарощування російських військ та артилерії для підготовки до швидкого й масштабного вторгнення в Україну.

Росія ймовірно готується напасти на Україну наприкінці січня, або на початку лютого 2022-го року. Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Атакувати можуть Маріуполь та Одесу, при чому Росія готується задіяти артилерію, авіаудари та десант.

Зараз ви читаєте новину «"Треба привести до ладу бомбосховища" - Безсмертний про можливу атаку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути