вівторок, 11 жовтня 2022 03:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Трасс ініціювала терміновий саміт країн-членів НАТО через удар РФ по Україні

Трасс ініціювала терміновий саміт країн-членів НАТО через удар РФ по Україні
Трасс хоче, щоб Росія понесла покарання за свої дії. Фото: twitter.com/trussliz

Прем'єр-міністр Великобританії Елізабет Трасс вимагає скликати терміновий саміт країн-членів НАТО через масований ракетний удар, який Росія завдала 10 жовтня по Україні.

Трасс хоче, щоб санкційний тиск на РФ було посилено, а військова допомога Заходу для України збільшена, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

"Володимир Путін мобілізував додаткові війська і виступив з ядерними погрозами після контрнаступу України з метою повернути собі територію на сході країни" - нагадала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі масові мітинги: Росію вимагають визнати країною-терористом

Трасс назвала неприйнятними діями російську терористичну ракетну атаку на Україну і заявила, що потрібна негайна реакція.

10 жовтня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по більш ніж 20 населених пунктах в Україні, завдали понад 84 ракетних і авіаційних ударів. Росіяни обстріляли 12 областей. 14 людей було вбито ракетами, ще 97 поранено.

Від ракетних ударів у Києві загинули п'ятеро людей, постраждали 45 житлових будинків. Пошкоджено 11 об'єктів важливої інфраструктури. Серед загиблих - полковник Національної поліції, який потрапив в епіцентр вибуху.

Зараз ви читаєте новину «Трасс ініціювала терміновий саміт країн-членів НАТО через удар РФ по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути