Ексклюзиви
пʼятниця, 04 серпня 2023 00:55

Трампу оголосили звинувачення: йому загрожує до 55 років

Трампу оголосили звинувачення: йому загрожує до 55 років
Дональду Трампу загрожує 20 років ув'язнення. Фото: Getty Images

45-му президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу оголосили звинувачення у змові. Він не визнав себе винним.

Змова була заради спроби скасувати результати виборів у 2020 році, що призвело до нападу на Капітолій США 6 січня 2021 року, повідомляє ABC News.

Перед допитом у суді у Трампа зняли відбитки пальців, він також надав особисту інформацію. Під час судового процесу на Трампа вирішили не одягати наручники та заборонили його фотографувати.

Його заарештували та притягнули до суду за чотирма пунктами злочину: змова з метою обману Сполучених Штатів, змова з метою перешкоджання офіційному розгляду, перешкоджання та спроба перешкодити офіційному розгляду та змова проти прав.

Трампу можуть загрожувати, якщо його визнають винним: до п'яти років в'язниці за пунктом 1; до 20 років позбавлення волі за пунктом 2; до 20 років позбавлення волі за пунктом 3 і до 10 років позбавлення волі за пунктом 4.

Обвинувачення та захист погодилися з тим, що до колишнього президента не потрібно застосовувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу загрожує понад 500 років в'язниці

Суд оголосив умови перебування на волі: він не повинен порушувати федеральні закони чи закони штату; повинен з'явитися до суду відповідно до вимог; повинен підписати підписку про явку і не повинен спілкуватися про факти справи ні з ким, про кого Трамп знає як свідка, окрім як через адвоката або в присутності адвоката.

Трамп підписав форму з такими умовами звільнення. На цьому судове засідання, на якому було винесенню обвинувачення, завершилося.

Наступне судове засідання у справі, на якому головуватиме суддя Таня Чуткан, призначено на 28 серпня.

"Це дуже сумний день для Америки. Це переслідування політичного опонента", – прокоментував звинувачення Трамп.

Трампу і його помічнику Волту Науті висунули звинувачення за 37 пунктами у справі про поводження з секретними документами. Їх також звинувачують у змові з метою перешкодити правосуддю.

Згідно з обвинувальним висновком, Трамп залишив собі секретні документи, які зберігалися в Білому домі. У висновку також сказано, що він щонайменше двічі показував секретні документи іншим людям.

Трамп неодноразово заявляв, що зміг би припинити війну в Україні протягом 24 годин. Причому одна з головних пропозицій була забути Україні про окуповані Росією території.

Зараз ви читаєте новину «Трампу оголосили звинувачення: йому загрожує до 55 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути