середа, 02 січня 2019 04:30

Трамп запросив лідерів Конгресу обговорити стіну на кордоні США

Трамп запросив лідерів Конгресу обговорити стіну на кордоні США
Трамп запрошує обговорити "шатдаун" в США. Фото: Укрінформ

Президент США Дональд Трамп запросив лідерів з обох партій Палати представників і Сенату США до себе на брифінг, присвячений безпеці кордонів, намагаючись переконати законодавців виділити в бюджеті на наступний рік $5 млрд на прикордонну стіну.

Тим часом, демократи готують альтернативний законопроект для виведення країни із "шатдауну", який не передбачає грошей на стіну, повідомляє AP.

Пропозиція про спільний брифінг надійшла від глави Білого дому після того, як демократи оприлюднили свій план виходу з урядового "шатдауну", що не передбачає виділення грошей на прикордонну стіну, на яких наполягає президент. Зокрема, законодавці планують внести два законопроекти щодо поновлення фінансування закритих "шатдауном" урядових установ та повернути сотні тисяч людей до оплачуваної роботи. Демократи налаштовані прийняти ці законодавчі акти в перший же день роботи нової сесії Конгресу, в четвер.

Сам же президент Трамп попри 11-й день зупинки роботи уряду продовжує наполягати на необхідності виділення $5 млрд на стіну між США і Мексикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд США тимчасово припинив роботу до 27 грудня

Нагадаємо: нинішній урядовий "шатдаун" в США розпочався після того, як Сенат не затвердив проект бюджету на 2019 рік, який передбачав виділення $5 млрд на ініціативу Дональда Трампа щодо початку будівництва нової стіни на кордоні США й Мексики. Причому, президента не підтримала демократична меншість у Сенаті, а також окремі представники Республіканської партії США.

Зараз ви читаєте новину «Трамп запросив лідерів Конгресу обговорити стіну на кордоні США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути