Ексклюзиви
четвер, 26 грудня 2019 08:10

Трамп вважає розмову із Зеленським "ідеальною"

Трамп вважає розмову із Зеленським "ідеальною"
Трамп згадав про Зеленського. Фото: Washington Post

Президент США Дональд Трамп згадав про розмову із президентом України Володимиром Зеленським, поки очікує голосування по імпічменту у Сенаті Конгресу США.

Про це голова держави написав у своєму Twitter.

Окрім Зеленського, Трамп згадав ще Ненся Пелосі, спікера нижньої палати Конгресу США, яка стала ініціатором імпічменту президента.

"Чому Божевільна Ненсі Пелосі, тільки тому, що вона має незначну більшість в Палаті представників, повинна бути допущена до імпічменту президента Сполучених Штатів?", — написав Трамп. Пелосі отримала нульові голоси від республіканців не було ніякого злочину, розмова з президентом України була ідеальною, без "будь-якого тиску", — написав американський лідер.

Також він зазначив, що оголошений йому імпічмент був несправедливим, оскільки у ньому "немає належної правової процедури, належного представництва або свідків". Демократів у Сенаті президент назвав лицемірами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа імпічменту Трампа: опоненти пообіцяли пред'явити нові обвинувачення

19 грудня Палата представників Конгресу США проголосувала за імпічмент президента Дональда Трампа. Справа тепер перейде до Сенату, вищої палати парламенту.

Президента США звинувачують у зловживанні владою та перешкоджанні роботі Конгресу. Імпічмент запустили 25 вересня. Підставою стала телефонна розмова Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським у липні цьогоріч. Опоненти вважають, американський лідер тиснув на нього щодо розслідування діяльності Джо Байдена. Останній є конкурентом Трампа на виборах 2020 року. Використав свою посаду віце-президента 2016-го, щоб допомогти українській енергетичній компанії "Бурісма" уникнути кримінального розслідування, вважають Дональд Трамп і його союзники. Син Байдена Хантер тоді був членом ради директорів цієї фірми.

Зараз ви читаєте новину «Трамп вважає розмову із Зеленським "ідеальною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути