Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 23:00

Трамп продовжив санкції проти Росії

Трамп продовжив санкції проти Росії
Президент США Дональд Трамп продовжив на рік санкції проти Росії через її анексію Криму та агресію в Україні. Фото: Reuters

Президент США Дональд Трамп продовжив на рік санкції проти Росії через її анексію Криму та агресію в Україні.

Про це повідомляється на сайті Білого Дому, пише "Українська правда"

"Відповідно до розділу 202(d) Національного закону про надзвичайний стан я продовжую на 1 рік національний надзвичайний стан, проголошений у наказі 13660", - йдеться у повідомленні.

У документі вказано, що дії РФ в Україні включно з анексією Криму та агресією на Донбасі "продовжують підривати демократичні процеси та інститути в Україні; загрожувати її миру, безпеці, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності; і сприятимуть незаконному привласненню активів держави".

США ввели санкції проти Росії у 2014 році через незаконну анексію Криму, пізніше розширювали і продовжували їх декілька разів.

Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь" про можливість введення нових санкцій проти російських олігархів і людей з близького оточення президента Росії Володимира Путіна.

У списку 96 російських олігархів, чий статок оцінюється в суму понад $1 млрд. Крім того, в списку 114 прізвищ чиновників, а також керівників державних компаній.

Путін в свою чергу заявив, що так званий "кремлівський список" ускладнює російсько-американські відносини, але поки РФ відповідати на цей "недружній крок" не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі продовжуються обстріли українських позицій, є втрати

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Трамп продовжив санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути