Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2018 03:10

Трамп: Обама дозволив Росії забрати Крим в України

Трамп: Обама дозволив Росії забрати Крим в України
Трамп заявив, що Україна втратила Крим через Обаму. Фото: Кореспондент

Президент США Дональд Трамп звинуватив "режим" колишнього президента Барака Обами в тому, що Україна втратила Крим, який у 2014 році анексувала Росія.

Трамп заявив про це під час прес-конференції у Білому домі, на якій він коментував результати проміжних виборів до Конгресу, повідомляє Радіо Свобода.

На питання про його відносини з Росією Трамп нагадав про свою зустріч із російським президентом Володимиром Путіним у липні в Гельсінкі.

"Справа в тому, що в мене була дуже, дуже хороша зустріч із президентом Путіним. Ми багато чого обговорили – про Сирію, про безпеку, про Україну… Про той факт, що президент Обама дозволив Росії забрати значну частину України", – сказав Трамп.

Коли журналіст сказав, що "це президент Путін анексував Крим", Трамп відповів: "Це був режим президента Обами. Це було за часів президентства Обами. Так? Це президент Обама дозволив, щоб так сталося".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забирайтеся з України": радник Трампа поставив на місце Росію

США й інші країни Заходу критикували Москву і запровадили проти неї санкції через анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України у війні, в якій від квітня 2014 року загинули понад 10 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Трамп: Обама дозволив Росії забрати Крим в України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути