субота, 17 вересня 2011 16:39

Тоні Блер: "Ми віримо в Україну"

Тоні Блер: "Ми віримо в Україну"

Продовження реформ в Україні сприятиме швидшому укладанню угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер обіцяє ще більшу підтримку євроінтеграційних прагнень України після продовження курсу структурних реформ, зокрема, у правовій сфері та для покращення бізнес-клімату в Україні. Про це він заявив у Ялті під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба уряду.

"Ключ до ратифікації і узгодження угоди про асоціацію з усіма членами ЄС полягає у тому, що необхідно чітко продемонструвати, що реформи і ті зміни, які відбуваються в Україні, повинні продовжуватися. Зокрема, це надзвичайно важливо також у питанні верховенства права. Необхідно, щоб дотримувалось його виконання.

Ми відкриті і готові надавати допомогу Україні в усіх аспектах. Ми віримо в Україну, і ми віримо в ті перетворення, які відбуваються в Україні. Україна важлива для майбутнього всієї Європи, і вітаємо Україну на її шляху до Європи", - сказав Блер.

Водночас він підкреслив, що відносини між Україною і Британією мають значний потенціал для розвитку: "У нас є величезний потенціал для поглиблення наших двосторонніх відносин".

У свою чергу Азаров  підкреслив, що, на жаль, у взаємній торгівлі Україна і Великобританія не на повну міру використовують свій потенціал. І є всі підстави для збільшення рівня двосторонніх торговельно-економічних відносин. Для цього, за його словами, необхідно інтенсифікувати політичні контакти.

"Політичні контакти між нашими країнами могли б бути більш інтенсивними, і це б дозволило поглибити наше двостороннє співробітництво", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, Блер заявив, що Європа – єдина правильна орієнтація для України і Росія з часом це визнає.

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блер: "Ми віримо в Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути