понеділок, 28 лютого 2011 11:24

Томенко звернувся до Пшонки за студентськими стипендіями

Томенко звернувся до Пшонки за студентськими стипендіями

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко звернувся до генерального прокурора з проханням розібратися в ситуації, що склалася з виплатами стипендій у багатьох вищих навчальних закладах в різних регіонах України.

Як повідомила прес-служба БЮТ, Томенко заявив, що до нього звернулися студенти вищих навчальних закладів з інформацією про те, що адміністрації деяких вишів відмовляються виплачувати стипендію всім студентам, які успішно здали сесію або виплачують меншу, ніж передбачено стипендію.

Серед таких вищих навчальних закладів "бютівець" назвав Київський національний університет технології та дизайну, де підвищену стипендію виплачують в розмірі 590 грн. замість 700 грн., Львівську національну академію мистецтв, де академічну стипендію виплачують в розмірі 480-500 грн., Вінницький національний технічний університет та Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту, в яких за лютий видали студентам по 530 грн., Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, де за лютий студентам виплатили 530 грн. та багато інших навчальних закладів.

За словами Томенка, ці факти особливо цинічно виглядають на фоні того, що кілька місяців Міністерство освіти намагається нав'язати суспільству дискусію про необхідність покращення якості навчання та проведення реформ в освіті.

"А натомість не виконує свої прямі обов'язки – захист та забезпечення прав тих, хто зараз навчається", - додав політик.

Нагадаємо, сьогодні у Києві триває студентський мітинг проти щорічного збільшення плати за контрактне навчання, скорочення державного замовлення, ліквідації університетської автономії та централізації влади у руках Міністерства освіти, проти кількісних критеріїв у визначенні статусу вищих навчальних закладів.

Зараз ви читаєте новину «Томенко звернувся до Пшонки за студентськими стипендіями ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути