Ексклюзиви
понеділок, 28 лютого 2011 10:27

Студенти наказали нардепам не дражнити їх

Студенти наказали нардепам не дражнити їх

Біля метро "Арсенальна" зібралися близько 100 студентів, які виступають проти законопроекту "Про вищу освіту", повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Мітингувальники вигукують у гучномовці "Студент - не кріпак! Міністр - мудак!", "Ми вам - революцію, ви нам - корупцію", "Зека на нари, тоді підем на пари", "Слава Україні - Героям Слава!".

Неподалік переходу студенти спалили радянський прапор, як символ тих, хто зараз перебуває при владі. У руках студенти тримають жовто-блакитні прапори та транспаранти "Депутати-паразити не дають студентам жити", "Вільну освіту для кожного", "Не дражни студента!". Вони мають намір пройти маршем від метро "Арсенальна" до будівлі комітетів Верховної Ради.

Активісти виступають проти щорічного збільшення плати за контрактне навчання, скорочення державного замовлення, ліквідації університетської автономії та централізації влади у руках Міністерства освіти, проти кількісних критеріїв у визначенні статусу вищих навчальних закладів.

Як пише Українська правда, під комітетами також є активісти ВО "Свобода". Станом на 10:00 вони оточили 9-й під'їзд Верховної Ради, через який депутати зазвичай заходять на погоджувальну раду. Вимоги студентів здебільшого стосуються безкоштовної освіти, у той час як "свободівці" скандують "Революція!".

Станом на 10:55 між ними сталася невелика сутичка, яку розборонив загін "Беркуту", ставши подвійним кордоном між протестувальниками.

Після цього протестувальники звинуватили один одного у провокаціях.

Зараз ви читаєте новину «Студенти наказали нардепам не дражнити їх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути