понеділок, 19 квітня 2010 12:12

Томенко обурився заторами через Азарова

Томенко обурився заторами через Азарова

"В Україні стає нормою дика ситуація, коли високопоставлені чиновники вважають, що якщо вони їздять до театру чи кіно, все місто протягом півдня має готуватися до цієї "видатної" події", - заявив віце-спікер парламенту, один з лідерів БЮТ Микола Томенко.

Як повідомила прес-служба БЮТ, так заступник голови Верховної Ради прокоментував учорашню прем"єру (передпрем"єрний показ) російського фільму Стомлені сонцем-2, яку відвідав прем"єр-міністр Микола Азаров та інші члени уряду.

"Якщо нинішня влада й далі так відзначатиме 65-річчя Великої Перемоги, то потрібно не тільки ветеранів війни, а й усіх киян виселити за межі столиці", - сказав Томенко. Він зазначив, що це вже не перший випадок, коли мінімум на півдня перекривається частина міста, в якій перебуває нинішня влада.

"Те ж саме відбулося і з презентацією цього фільму, коли центр Києва на півдня було заблоковано в очікуванні приїзду прем"єр-міністра і членів уряду", - сказав віце-спікер, додавши, що "цю ненормальність, яка перейшла з політичного середньовіччя", потрібно зупинити.

"Іншою ненормальністю, - також зауважив Томенко, - є те, що святкування 65-ої річниці Перемоги відбувається під посиленим російським міфом про визначну роль Сталіна". Бютівець розповів, що перед входом у кінотеатр, де відбулася прем"єра фільму, "прогулювалися радісні НКВДисти, а у самій залі всіх зустрічав Сталін".

"Якщо і далі нова влада так відзначатиме 9 травня, то, напевно, ветеранів, які вийдуть на Хрещатик, змусять підняти прапори "За Батьківщину, За Сталіна!", - сказав Томенко. За словами політика, підтверджуються побоювання, про які він говорив раніше, про те, що святкування 65-ої річниці "стане не святом захисту і підтримки ветеранів, а святом радянської та російської пропаганди".

"Ще є час це виправити, і ми будемо робити все, щоб зневага чиновників стосовно ветеранів і міфологізація сталінської епохи не стала нормою під час дуже важливого і знакового для українського народу свята - 65-ої річниці Перемоги", - резюмував Томенко.

Нагадаємо, що 18 квітня прем"єр-міністр Микола Азаров і низка ряд членів Кабінету міністрів, а також інших політиків відвідали передпрем"єрний показ першої частини дилогії "Стомлені сонцем - 2: Предстояння".

Глава уряду сказав, що цей похід в кіно став для нього першим за останні десять років.

Зараз ви читаєте новину «Томенко обурився заторами через Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути