Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2009 20:54

Томенко каже, що Герман несе нісенітниці

Томенко каже, що Герман несе нісенітниці
Парламентські слухання щодо свободи слова перетворюють на дискусійний клуб Партії регіонів.

Про це заявив БЮТівець Андрій Шевченко, повідомляє прес-служба блоку.

"Я просто шокований тим, що зі списків виступаючих викреслили авторитетних і знакових людей", - зазначив він.

За словами Шевченка, серед них голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко, голова Незалежної медіа профспілки Роман Скрипін, голова Київської незалежної медіа профспілки Юрій Луканов, а також представники Незалежної асоціації телерадіомовників та інші.

"Всі ці люди викреслені рукою голови комітету з питань свободи слова Ганною Герман (ПР)", - наголосив Шевченко.

"Як учасник усіх парламентських слухань починаючи з 2002 року, можу стверджувати, що такого не було навіть в часи президентства Кучми і прем΄єства Януковича, відомі як "епоха темників", - зазначив депутат.

"Хочеться нагадати колегам з Партії регіонів, що парламентські слухання не можна цинічно перетворювати на нараду партактиву", - наголосив Шевченко.

"Згідно з регламентом Верховної Ради, список виступаючих на парламентських слуханнях затверджує комітет, що відповідає за їх проведення", - заявив він.

"Тому БЮТ наполягає на терміновому проведенні засідання комітету з питань свободи слова та інформації для врегулювання ситуації, що склалася навколо слухань з питань свободи слова", - йдеться у заяві.

"Для користі справи слухання зі свободи слова мають бути неполітичними і надпартійними", - вважає Шевченко.

У свою чергу, віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) наголосив, що заява Герман про скасування парламентських слухань зі свободи слова не відповідає дійсності, повідомляє його прес-служба з посиланням на УНІАН.

Віце-спікер заявив, що скасувати проведення парламентських слухань може тільки Верховна Рада або ж вони можуть не відбутися, якщо комітет, який відповідає за їхню підготовку, не зможе забезпечити їхнє проведення.

Водночас, Томенко зауважив, що досі комітет з питань свободи слова, головою якого є Герман, не зміг забезпечити проведення свого засідання і подав пропозиції, які суперечать регламенту парламенту, лише за підписом голови комітету.

За його словами, якщо у представників Партії регіонів є прагнення провести парламентські слухання відповідно до законодавства, то ще є час, аби провести засідання комітету з питань свободи слова і чітко визначити доповідачів та співдоповідачів.

Він також назвав нісенітницею те, що Герман протягом дня так і не змогла його знайти у Верховній Раді та заявив, що, відповідно до регламенту, протягом дня він перебував на своєму робочому місці у президії парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Томенко каже, що Герман несе нісенітниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути