вівторок, 09 березня 2010 08:51

Толстоухов розповів про нову коаліцію

Толстоухов розповів про нову коаліцію

Партія регіонів має намір створити коаліцію з Комуністичною партією України, Блоком Литвина і народними депутатами, "які погоджуються підтримати позиції, принципи діяльності цієї коаліції".

Про це заявив регіонал АнатолійТолстоухов в інтерв"ю радіо "Свобода".

"Але в голосуванні, мені здається, голосів буде значно більше. А з часом і прихильників цієї коаліції також буде більше", - сказав політик.

Толстоухов також переконаний, що 226 депутатів домовляться – і коаліцію буде створено в законні строки.

"Мені здається, вже час працювати. І задля того, звичайно, потрібна коаліція", - сказав депутат Партії регіонів.

"Ми все маємо зробити задля того, щоб вона склалася і запрацювала. А якщо цього не вийде, то як підсумок її недієздатності або нездатності її сформувати так чи інакше будуть вибори", - наголосив Толстоухов.

Однак він зазначив, що жити "від виборів до виборів, не маючи ані уряду, ані коаліції... – це вже для країни занадто", тож треба крок за кроком формувати коаліцію.

"Регіонал" погодився, що Конституційний Суд ще може ухвалити рішення щодо коаліції на користь нинішньої опозиції, - "але це буде пізніше".

"І все рівно ми вкладемося в той місячний термін, бо все рівно відлік часу вже пішов, і будемо знати відповідь на це питання", - сказав Толстоухов.

"Але треба йти вперед, тому що парламент не може бути, вибачте, місцем задля того, щоб там збиралися серйозні дядьки, отримували гроші від народу не зрозуміло, за яку роботу, і кричали про те, що вони – єдиний вищий законодавчий орган в країні. Це не серйозно", - заявив він.

На протиставлення слів "серйозні дядьки" і "тушки", як почали іменувати депутатів через прагнення створювати коаліцію не фракціями, а окремими депутатами, "регіонал" сказав:  

"Я зрозумів, що депутати не душки, але вони й не "тушки".

Толстоухов вважає, що дієвість попередньої коаліції показав спікер Володимир Литвин "конкретними цифрами, що рішень прийнято більше двох тисяч, а з них тільки 130 з чимось прийняла коаліція, яка вважала себе демократичною".

Тому, за його словами, представники попередньої коаліції можуть звертатися до суду – і решта почекає судового рішення.

"Але ми не будемо чекати у тому сенсі, що не будемо робити свої кроки вперед. Коаліція буде. 226 депутатів буде", - запевнив Толстоухов.

Нагадаємо, Верховна Рада України 4 березня прийняла за основу зміни в свій Регламент, які передбачають формування коаліції не тільки фракціями, але і окремими народними депутатами. Зміни підтримала фракція Партії регіонів. Опозиція пообіцяла оскаржити це рішення в КСУ.

Зараз ви читаєте новину «Толстоухов розповів про нову коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути