понеділок, 17 листопада 2008 12:35

Тимошенко зробила Гайдука відповідальним за хімію

Тимошенко зробила Гайдука відповідальним за хімію

Групу оперативного реагування на кризові явища в хімічній галузі очолив Віталій Гайдук.

Про це повідомила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи нараду з представниками хімічної галузі.

"З огляду на ситуацію, ми створюємо спеціальну, постійно діючу команду, яка буде включати членів уряду і представників галузі, яка буде знаходитися в постійному діалозі, щоб у нас була можливість реагувати оперативно на те, що сьогодні відбувається в галузі", - сказала прем"єр, повідомляє Ліга.net.

"Керівником цієї робочої команди... уже призначений Віталій Анатолійович Гайдук. Він сьогодні є керівником групи радників (прем"єр-міністра) унаслідок того, що парламент уже рік по суті недієздатний і не зміг провести кадрові призначення віце-прем"єр-міністрів", - додала Тимошенко.

Тим часом мінпромполітики констатує, що різке падіння цін і скорочення попиту на хімічну продукцію на світовому ринку й в Україні в жовтні призвело до скорочення виробництва в галузі вже на 20-50%.

Про це повідомив міністр промислової політики Володимир Новицький.

"Ціни тільки на аміак на світовому ринку знизилися в три рази в порівнянні з третім кварталом цього року. Попит упав і в нас - практично не працює внутрішній ринок", - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Новицького, у жовтні виробництво основної хімії знизилося на 3%, лакофарбової продукції - на 28%, гумовотехнічних виробів - на 31%, пластмас - на 11%.

Новицький відзначив, що ситуацію в галузі погіршує дефіцит оборотних і інвестиційних коштів, викликаний кризою в банківській системі.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко зробила Гайдука відповідальним за хімію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути