вівторок, 25 листопада 2008 13:12

Тимошенко знову згадала про старі ідеї

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко доручила терміново розробити концепцію заміщення газу електроенергією при опаленні і підігріві води.

Про це вона заявила у вівторок у ході наради з міністрами, присвяченої інфраструктурним проектам в енергетичній галузі, повідомляє Ліга.net.

Тимошенко уточнила: "Я хотіла б, щоб ми не залишали цю тему для майбутніх поколінь".

"Шановні колеги, ми споживаємо в два рази менше електроенергії, ніж можемо робити. Сьогодні теплообмінні агрегати, що можуть бути встановлені й у багатоповерхівках, і в приватних житлових будинках, дають нам істотне зниження вартості тепла і гарячої води, дають повне скорочення викидів, якими супроводжується обігрів води і приміщень з використанням газу і вугілля", - сказала вона.

Тимошенко попросила Міністерство палива й енергетики, Міністерство регіональної політики і будівництва, Міністерство з питань житлово-комунального господарства, Міністерство екології, представників Національного агентства по енергозбереженню під керівництвом керівника групи радників прем"єр-міністра Віталія Гайдука терміново підготувати концепцію цього проекту.

На думку деяких експертів, "Газпром" знову може перекрити газ Україні.

Причиною цього може стати борг України за газ, що, за даними "Газпрому", складає $2,4 млрд. Російський газовий монополіст попередив Україну, що вже підготував документи для звернення в один з міжнародних судів зі скаргою на несплату борга.

У той же час, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко наполягає на тому, що "Газпрому" за постачання газу заборгувала компанія "Росукренерго", а не Україна.

Раніше, до зближення з Москвою, Тимошенко відстоювала ідею заміщення використання газу електроенергією.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко знову згадала про старі ідеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути