субота, 05 жовтня 2013 15:06

Тимошенко змусила президента прибрати Кузьміна – політолог

Тимошенко змусила президента прибрати Кузьміна – політолог
Олег Соскін. Фото: pressclub.lviv.ua

Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко дала згоду на лікування за кордоном в обмін на зняття з посади першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна. Як відомо, саме Кузьмін курував розглядом справи Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олег Соскін.

На його думку екс-прем'єр ніяких забов'язань перед Януковичем на себе не брала, а навпаки висувала власні умови.

"Зобов'язань вона на себе не брала. В Януковича вже зараз нема виходу. В нього ситуація як у "Кавказькій полонянці" - або під венець, або до прокурора. Йому або з нею домовлятися, або йти самому під гільйотину. Грошей немає. Паніка на ринках. Ексімбанк- люди не можуть зняти гроші з зарпланих карток. Автомати не працюють. Зараз те ж саме буде в Ощадбанку. Валюти немає. Гривні вони надрукували стільки, що вона все обвалить. Тому Януковичу треба будь-що отримати якісь кредити. Ну а поки Тимошенко у в'язниці ніяких кредитів не буде. І те що Кузьміна звільнили з посади у Генпрокуратурі значить, що президент пішов їй на зустріч. Це була одна з основних умов Тимошенко і це серйозна умова. Це ж людина, яка була головним координатором процесу", - сказав експерт.

Соскін розповів, чому для Тимошенко важливо "прибрати" Кузьміна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблему з Тимошенко обов'язково треба вирішити до Вільнюського саміту - Бекешкіна

"Це значить фактично усунути людину, яка тримала всю мережу. Він був генеральним менеджером політичних репресій в Україні. Тут інтерес у Тимошенко на майбутнє. Зрозуміло, що відсутність Кузьміна на цій посаді, а ще краще ліквідація тієї інституція, якою він керував, означає припинення політичних репресій проти усієї вертикальної і горизонтальної мережі людей, які є прибічниками Тимошенко. Тому що пресували не просто Тимошенко, пресинг був розправою над усіма підприємцями, громадськими діячами, мерами, які працювали із нею. Тепер ця мережа на якийсь час "обезголовлена", - сказав він.

"Це серйозний урок усім іншим - як не лижи, а може все закінчитися так, як це закінчилося для Кузьміна. Будуть тепер обережніше лизати, значно обережніше", - додав Соскін.

Нагадаємо, вчора 4 жовтня указом президента був звільнений перший заступника генпрокурора Ренат Кузьмін. Його призначили на посаду заступника секретаря РНБО. За кілька годин адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що вона дала свою згоду на лікування в Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко змусила президента прибрати Кузьміна – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути