Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 17:57

Тимошенко заявила про узгодження контракту з "Газпромом"

Російська газова монополія "Газпром" і "Нафтогаз України" повністю узгодили зауваження уряду України до угоди про розвиток відносин в газовій сфері, яке було підписано 12 березня. Про це повідомляє видання proua.com з посиланням на заяву прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко.

19 березня Кабінет міністрів України схвалив угоду про постачання газу, проте вніс декілька поправок, які належало обговорити з "Газпромом". Зокрема, мова йшла про те, що "Газпром" не зможе поставляти на Україну на пряму більше семи з половиною мільярдів кубометрів газу на рік. "Там були застереження по приводу не "менше" 7,5 мільярдів кубометрів для дочки "Газпрому". Все це знято", - підкреслила Тимошенко.

Крім того, Тимошенко також наполягала на тому, що в угоді повинно бути прописано, що "Газпром" отримає право на прямі постачання на Україну тільки на 2008 рік.

Згідно з домовленостями "Газпрому" і "Нафтогаза", газ поставлятиметься на Україну без посередників, по 179,5 доларів за тисячу кубометрів. При цьому газ, отриманий в січні-лютому поточного року, українська сторона повинна буде або сплатити за ціною, що перевищує 320 доларів за тисячу кубометрів, або повернути. "Нафтогаз" вже вибрав другий варіант.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заявила про узгодження контракту з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути