Ексклюзиви
середа, 05 січня 2011 17:14

Тимошенко залучила посла Японії до справи про "кіотські гроші"

Тимошенко залучила посла Японії до справи про "кіотські гроші"

"Бютівці" звернулися до посла Японії в Україні задля того, аби розібратися із "кіотськими грошима".

Про це журналістам сказала лідерка БЮТ-"Батьківщини" Юлія Тимошенко, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Наша політична сила звернулася до посла Японії, який у робочій зустрічі сказав про те, що японська сторона зверталася до уряду Януковича із запитанням, чи були використані всі "кіотські гроші", на що отримали письмову відповідь, що всі гроші Кіотського протоколу перебувають на рахунках і нікуди вони не використовувалися", - наголосила Тимошенко.

За її словами, японська компанія направила в Україну спеціальний аудит, аби перевірити, чи хто-небудь списував із рахунків кошти, які були отримані від продажу квот за Кіотським протоколом.

"Цей аудит підтвердив, що гроші на місці і нікуди не списувалися і не перекидалися. Це офіційні документи, які є у кримінальній справі. Ми поцікавилися у слідчого, чи вони є. І він дійсно це підтвердив", - додала Тимошенко.

"Все це говорить, що за рік перевірок і допитів колишніх чиновників владі не вдалося знайти жодного зловживання чи будь-якої корупційної дії з моєї сторони. Це дає надію на те, що і президенти, і прем'єри можуть бути трошки іншими від того, що ми бачимо сьогодні", - зазначила лідерка "Батьківщини".

Нагадаємо, екс-прем'єрові України Юлії Тимошенко Генеральна прокуратура інкримінує 2 епізоди нецільового використання коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу, на 180 млн євро і 200 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко залучила посла Японії до справи про "кіотські гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути