Ексклюзиви
вівторок, 06 вересня 2016 14:10

Тимошенко закликала владу змінити стратегію управління країною

Тимошенко закликала владу змінити стратегію управління країною

Влада повинна повернутись до стратегічного управління країною. Про це під час виступу із парламентської трибуни заявила лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Я закликаю повернутися до стратегічного, ефективного, якісного управління країною і припинити абсурд, який відбувається на рівні всіх гілок влади. Треба почати працювати як парламентсько-президентська форма правління, а не як зграя корупціонерів, що лобіюють свої інтереси. Я закликаю змінити стратегію управління країною, змінити ставлення до країни", – наголосила політик.

Лідер "Батьківщини" впевнена, що перший день нової сесії Верховної Ради мав би розпочатися з великої стратегічної наради президента, прем'єра, уряду, лідерів парламентських фракцій і комітетів, щоб визначити першочергові кроки для порятунку України, яка соціально та політично розвалюється.

На цій стратегічній нараді усі учасники мали б обговорити бюджетну резолюцію, яка є "концентрованою політикою на наступний рік", переконана депутат.

Вона також розкритикувала уряд за відсутність цього важливого документу на порядку денному, нагадавши, що резолюція була внесена в парламент з порушенням термінів, відведених регламентом. Окрім того, в урядовій версії вона є "стратегією продовження бідності в Україні".

Тимошенко обурив факт, що виступи керівників фракцій відбуваються за відсутності в залі президента, прем'єр-міністра, урядовців та спікера. Вона нагадала, що Україна є парламентсько-президентською республікою, а не навпаки.

"Президент проголосив промову, спікер проголосив промову. Після цього представники влади піднялись з урядової ложі і кудись пішли всі разом. Я думаю, що зараз в сусідній кімнаті – кімнаті відпочинку вони піднімають келих за початок нової сесії. Але в той же час голови фракцій, які представляють парламентську республіку, говорять про ключові речі життя країни у майже порожній залі", – обурилась Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" додала, що "парламентсько-президентська країна так не працює".

Промови керівників держави, оголошені в сесійній залі, Тимошенко вважає пустими та беззмістовними, адже в них немає реальної оцінки ситуації в Україні. Зокрема, вона з сумом констатувала, що згідно з доповіддю ЦРУ США, за результатами 2015 року Україна посідає друге місце у світі за рівнем смертності після африканської країни Лесото, де середній вік життя – 37 років, а третина населення хвора на СНІД.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликала владу змінити стратегію управління країною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути