середа, 15 грудня 2010 15:35

Тимошенко вважає претензії правоохоронців до неї "розправою"

Тимошенко вважає претензії правоохоронців до неї "розправою"

Лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко прибула в середу на допит у Генеральну прокуратуру України як свідок у кримінальній справі щодо розтрати коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу.

"Наскільки мені відомо, головне обвинувачення, яке мені висуває Генеральна прокуратура, власне, не Генеральна прокуратура, а влада, - це те, що в розпал кризових явищ в Україні у 2009 році я нібито перерахувала екологічні гроші на виплату пенсій людям. Це їхнє головне звинувачення і головна претензія", - заявила Тимошенко журналістам перед допитом.

Вона вкотре наголосила, що такі претензії безпідставні. "Пенсії ми виплачували, але не за рахунок екологічних грошей. Всі екологічні гроші лежать на рахунках у Міністерстві екології і перебувають в розпорядженні уряду", - сказала вона.

Тимошенко також заявила, що Генпрокуратура підозрює екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука в розтраті "екологічних грошей", виділених в рамках Кіотського протоколу, а також у незаконності повернення Україні шельфу Чорного моря.

"Зараз ми з'ясовуємо всі обставини, але на цю хвилину є 2 підстави, про які вони (співробітники Генпрокуратури) говорять стосовно Філіпчука: це те, що за рахунок екологічних грошей ми виплатили пенсії людям. Це перше що висувають. І друге - це те, що ми повернули Україні шельф Чорного моря", - сказала Тимошенко.

"Сьогодні намагаються помститися нашій команді за те, що будучи при владі, ми просто повертали країні все, що у неї забрали", - зазначила лідер БЮТ.

Вона також назвала претензії правоохоронців "розправою". "Вони думають, що таким чином вони зможуть знищити єдину опозицію. Наша боротьба від цього не стане слабшою. Я зовсім не боюся цих рухів, я не боюся ніякого терору", - додала вона.

Нагадаємо, вчора, 14 грудня, керівник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко повідомив, що колишнього міністра Георгія Філіпчука затримали в Києві за підозрою у зловживанні службовим становищем.

Сьогодні, 15 грудня, генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що прокуратура має намір ставити питання про арешт екс-міністра.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вважає претензії правоохоронців до неї "розправою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути