Ексклюзиви
неділя, 17 квітня 2011 12:16

Тимошенко вказала Януковичу, що він може втратити через вступ до Митного союзу

Тимошенко вказала Януковичу, що він може втратити через вступ до Митного союзу

Усередині структур, подібних до Митного союзу, добре живеться непрозорості та олігархії, яка чхати хотіла на національні інтереси України.

Таку думку висловила лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко у своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна".

"Судіть самі. Російське державне статистичне агентство РОССТАТ декларує експорт товарів з Росії на суму 15,92 млрд дол. США. У той же час Держкомстат України фіксує вартість російського імпорту на суму $19,76 млрд. США. Різниця - $3,84 млрд . Де вона? Вона на "кіпрах", на різноманітних офшорних рахунках, щоб не оподатковувати експортним митом РФ", - пише Тимошенко.

Також, на її думку, з іншого боку, Держкомстат України декларує експорт українських товарів у РФ на суму $12,13 млрд. США.

"А РОССТАТ показує 9,83! Схема проста - отримати більше відшкодування ПДВ з українського бюджету. Можливо, комусь і подобається такий симбіоз, але він не має нічого спільного з державними інтересами України", - додала вона.

"Словом, можна ще довго говорити про наслідки вступу України до Митного союзу. Можна показати загрози, які несе в собі приведення ставок митного тарифу у відповідність з нормами та вимогами МС, що призведе до штрафних санкцій з боку СОТ. Можна говорити про те, що гра в "митні союзи" закриє шлях українських труб, металопродукції, продуктів хімічної сфери та аграрних товарів в країни СОТ. Можна говорити про те, що участь у Митному союзі поставить остаточний хрест на євроінтеграції України", - зазначила Тимошенко.

При цьому вона підкреслила, що у неї ще є надія, що "ми здатні не допустити вступу України до Митного союзу".

"Для цього потрібно якимись чорними ходами, кулуарами, таємними знаками, азбукою Морзе або шрифтом Брайля, за допомогою друзів і недругів, оточення, журналістів, громадськості - показати Януковичу, ЩО він особисто може втратити в разі вступу України до Митного союзу. Втратити те, заради чого він і прийшов на посаду глави держави, втратити можливість втілення принципу "розділяй і володарюй". Як не дивно, але, може, не національні інтереси і державницька ідеологія, а елементарні фінансово-майнові апетити президента застережуть його від цього кроку" , - зазначила Тимошенко.

"У крайньому випадку можна по всьому шляху - з вулиці Банкової аж до Межигір'я - поставити білборди з повідомленнями на доступній для Віктора Федоровича мові: "Федорич, це - кидок", - підсумувала вона.

Раніше перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов заявив, що небажання України приєднуватися до Митного союзу і Єдиного економічного простору посилить конкуренцію української та російської економік.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вказала Януковичу, що він може втратити через вступ до Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути