Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 14:02

Тимошенко визнала помилку з Савченко

Тимошенко визнала помилку з Савченко
Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко каже, що було помилкою відразу пускати Надію Савченко у політику. Фото: Reuters

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляє, що після повернення в Україну Надію Савченко треба було рік психологічно реабілітовувати.

Про це вона сказала журналістам.

"Надія Савченко - це мій особистий глибокий біль. Добре пам'ятаю, як вся Україна і демократичні країни світу дивилися із захопленням на справжнього Героя України... Коли спільними зусиллям Надія отримала свободу, то перед її очима були всі дороги, які вона могла обрати, щоб пройти шлях становлення політичної нації", - сказала вона.

"Мені дуже шкода, що так трагічно це все сьогодні завершилось", - заявила Тимошенко.

Екс-прем'єр розповіла, що вчора не голосувала за подання на Савченко, бо "була у відрядженні в іншій країні".

"Якби була, голосувала би за зняття недоторканності, але не голосувала за арешт. Можна було, не арештовуючи людину, розібратися з усіма обставинами і після того, приймати рішення судом", - продовжила Тимошенко.

"Мене запитують, якби сьогодні знову все повторилося спочатку, чи стала би я особисто на захист Надії Савченко? Ми не могли тоді знати, яка буде політика Наді після повернення. Я би крок у крок повторила би те, що тоді робила.

Це призвело до неадекватного сприйняття реальності

Але єдина помилка, яку в тому числі допустила наша команда, нам треба було після того, як Надія повернулася додому, переживши колосальні стреси, треба було наполягати на тривалій психологічні реабілітації. Це було би єдине правильне рішення. Мінімум рік. А вона, думаючи що зі сталі, з в'язниці - зразу на поле політичного бою. Це призвело до такого неадекватного сприйняття реальності і агресії, яка могла загрожувати і стабільності і цілісності території України", - заявила нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко загрожує довічне ув'язнення, вона оголосила голодування

Надія Савченко була першою у списку партії "Батьківщина" на позачергових виборах до Верховної Ради у листопаді 2014-го. У грудні 2016 року її виключили з фракції. Перед цим вона зустрілася в Мінську з ватажками ДНР і ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко визнала помилку з Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути