Ексклюзиви
субота, 08 червня 2013 19:15

Тимошенко випустять заради угоди про асоціацію з ЄС — Палій

Тимошенко випустять заради угоди про асоціацію з ЄС — Палій
Тимошенко зможе повернутися в Україну за нового президента, припускає експерт

Президент України Віктор Янукович вирішив відпустити Юлію Тимошенко на лікування за кордон заради підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, переконаний політолог Олександр Палій. Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Асоціація означатиме для України економічний прорив, - зазначає політолог. - До того ж, Януковичу буде чим відзвітувати перед виборцями. Підписавши угоду, Київ вийде з дипломатичної ізоляції, розширить економічні можливості для бізнесу. З кожним роком європейські ринки для нас будуть відкриватися все більше.

На думку фахівця, Банкова нічим не ризикує, відпускаючи екс-прем'єрку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є шанс, що до кінця вересня Тимошенко звільнять" - Квасневський

"Влада сама зліпила із Тимошенко символ боротьби з режимом, індикатор опозиційних настроїв і велику проблему для себе, - підкреслює експерт. - У 2010 році Юлія Володимирівна уже не була для Януковича небезпечною. Але можновладці своєю недалекістю і мстивістю начухали собі проблему. Очистили, відбілили її, зробили мученицею за правду. І зараз думають, як вийти із цієї ситуації".

Екс-прем'єрка погодилася виїхати, щоб мати свободу і брати участь у політиці, зауважує Олександр Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович випустить Тимошенко, щоб розколоти опозицію - Корчинський

"Її намагаються ізолювати від політичної діяльності, а для політика це дуже важливо, - каже політолог. - З іншого боку, як людина вона отримає особисту свободу. Вона майже три роки нічого не вирішує, навіть коли світло вмикати і вимикати у камері. А влада все ще намагається скинути на неї, як на "попередницю", відповідальність за свої провали".

Тимошенко зможе повернутися в Україну за нового президента, припускає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко залишить Україну вже восени - ЗМІ

"Таку можливість дасть їй тільки наступний президент. Хоча, можливо, він не буде дуже задоволений тим, що Юлія Володимирівна братиме участь у політиці. Але для Європи Тимошенко є індикатором плюралізму в Україні. Вона вигравала парламентські вибори 2007 року, формувала парламентську більшість. Тому її ув'язнення означало, що українська влада рухається до тотальної монополії. Для західних політиків це неприйнятно. Вони хочуть, щоб у нас була демократія і політична конкуренція", підсумовує Олександр Палій.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко випустять заради угоди про асоціацію з ЄС — Палій ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

136

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути