пʼятниця, 26 серпня 2011 15:25

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого Нечвоглода

Тимошенко вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого Нечвоглода

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко просить Печерський районний суд розглянути питання про порушення кримінальної справи проти слідчого Генеральної прокуратури Олександра Нечвоглода, який дав вказівку СБУ встановити за нею стеження.

"Ми, безумовно, до завтрашнього дня сформуємо заяву про злочин", - сказала вона в п'ятницю в ході судового засідання з "газової справи".

"Він давав команду в СБУ встановити стеження, прослуховування телефонів, інші заходи з метою встановлення моїх злочинних зв'язків та встановлення інших злочинних дій", - сказала вона, звертаючись до суду.

Таку заяву вона оголосила після того, як головуючий суддя Родіон Кірєєв зачитав відповідні документи, які стосуються слідчого Нечвоглод, з матеріалів "газової справи" проти Тимошенко.

Крім цього, підсудна обурилася тим, що згідно з матеріалами справи, Нечвоглод звертався до СБУ, щоб встановити, в яких медичних установах лікується Тимошенко, і таким чином "збирає персональні відомості про неї, перевищуючи службові повноваження".

"А крім того, Генеральна прокуратура ще й підшиває мої персональні дані до матеріалів справи, які потім оголошуються в судовому засіданні", - додала вона.

Тимошенко вважає, що кримінальна справа проти неї "є просто доказом того, що в Україні 1937 рік". За її словами, в Україні за людьми безпідставно стежать, збирають персональні дані, заарештовують.

У свою чергу, захист екс-прем'єра попросила суд винести ухвалу про перевищення повноважень представниками Генпрокуратури та СБУ. "Захист просить, щоб суд дав оцінку документам і виніс пряму постанову з приводу перевищення повноважень слідчим прокуратури Нечвоглодом і начальником Управління СБУ Ішиновим",-сказав адвокат Микола Сірий.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого Нечвоглода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути