четвер, 07 липня 2011 12:56

Тимошенко вдруге взялася за видалення судді Кірєєва

Тимошенко вдруге взялася за видалення судді Кірєєва

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко знову вимагає відводу судді Родіона Кірєєва.

Про це вона заявила під час засідання Печерського районного суду України.

"Ви проігнорували наші аргументи, які викладені у клопотанні про закриття кримінальної справи і відмовили нам у ньому", - зазначила вона.

Як пояснила Тимошенко під час розгляді клопотання суддя Кірєєв проігнорував норму законодавства про те, що вона не зобов'язана керуватися директивами Кабміну при підписанні газових угод.

"Пан Кірєєв свідомо проігнорував закон України про міжнародні договори і не врахував, що взагалі директиви Кабміну прямо заборонені", - наголосила Тимошенко.

"Тобто пан Кірєєв був забов'зяний проаналізувати усі правові аргументи і підстави і закрити кримінальну справу щодо мене. Пан Кірєєв порушив статті Кримінально-процесуального кодексу і саме тому, що він не є об'єктивним я хочу заявити йому відвід, аргументуючи це з правової точки зору, а не з політичної", - зазначила Тимошенко.

Юлія Тимошенко також відкинула і інші обвинувачення, які висуває Генпрокуратура. Вона наголосила, що матеріали справи свідчать що жодних збитків від транспортування газу в результаті підписання "газового контракту" не було.

"Плата за транзит російського газу через територію України не могла бути змінена, бо контрактом від 4 січня 2006 року ця ставка зафіксована на рівні 1,7 доларів за 1000 кубометрів", - пояснила вона.

У свою чергу головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв закликав Тимошенко не читати матеріали кримінальної справи, а "наводити конкретні доводи стосовно заяви про відвід". Заяву судді Кірєєва підтримали прокурори, які нагадали, що документи досліджуються на іншій стадії процесу.

Зі свого боку Тимошенко сказала, що її клопотання має бути задоволене, "а справа повинна бути закрита за відсутністю складу злочину".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вдруге взялася за видалення судді Кірєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути