неділя, 16 квітня 2017 19:48

Тимошенко в Росію, Зубка - на*уй. Найяскравіші цитати Гройсмана

Автор: rbc.ua
  "Там є дзеркало, можете стати і самі на себе кричати" - Гройсман до голови НАЗК Корчак
"Там є дзеркало, можете стати і самі на себе кричати" - Гройсман до голови НАЗК Корчак

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман із тих чиновників, яким палець в рот не клади. За рік на посаді він встиг похвалити, полаяти та пригрозити колегам. Не забув також і про улюблену тещу.

Gazeta.ua зібрала найяскравіші цитати глави уряду.

"Те, що ми зараз почули щодо горіхів - це вже не "білочки", це чистий рекет. Чистий. Який запроваджений за допомогою державних інститутів. Я вважаю, що навіть таке явище неприпустиме в будь-якому нормальному, цивілізованому суспільстві. Це треба натиснути на бізнес, створити йому проблеми, а потім отримати хабар і відпустити. Це рекет, чистий рекет. Я вважаю, що їх усіх треба відправити назад у минуле", - Гройсман на засіданні Кабміну 16 травня 2016 року під час розгляду актів щодо упорядкування експорту горіхів.

"Хочу попередити всіх: сядете, аж загудить за вами. Не можете сьогодні працювати в тих умовах і за тієї невисокої зарплатні, ідіть на іншу роботу", - прем'єр 1 липня прокоментував затримання головного санлікаря Святослава Протаса, підозрюваного в розкраданні державних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки обіцянок виконав Кабмін за рік (інфографіка)

Розмова Гройсмана і віце-прем'єра Геннадія Зубка щодо ліквідації пожеж на териконах 9 вересня 2016 року на годині запитань до уряду у Верховній Раді.

"Що стосується терикону, я дав доручення Зубку. Думаю, Геннадій Григорович проінформує вас, що було зроблено ним за моїм дорученням", - звернувся Гройсман.

"Я тут до чого? Є Держслужба з надзвичайних ситуацій, є Мінпаливенерго, яке за це несе відповідальність. Я доручення дав ДСНС. Далі що з мене треба?" - відповів Зубко.
Гройсман напівголосно: "Вимкнути мікрофон. Ти ще раз так скажеш, я тебе вижену нах*й звідси".

Володимир Гройсман на селекторній нараді по Skype 12 вересня 2016-го перервав виступ міністра соцполітики Андрія Реви і насварив мера Миколаєва Олександра Санкевича:

"Миколаїв включіть, будь ласка. Хто присутній? Ви хто? А, міський голова. Колего, я розумію, що переписка у мобільному телефоні - це дуже важливо. Але важливіше те, як ми надамо підтримку людям, які її потребують".

"Для мене і для нашого уряду є пріоритетом питання чесного бюджету. А не той підхід, який ми чуємо від деяких політиканів, які намагаються перетворити чесний підхід на шоу покемонів. Цього не буде. Ми будемо робити все, щоб вийти на завершення бюджетного процесу у варіанті народного бюджету, який забезпечить зростання національної економіки, макроекономічну стабільність та підвищення соціальних стандартів", - Гройсман 21 вересня 2016-го про формування бюджету на 2017 рік.

29 березня 2017-го у Кабміні звітувала голова НАЗК Наталя Корчак щодо збоїв в системі електронного декларування.

"Скільки б я не намагалася пояснити, мене б тут і не почули", - сказала вона.

"Що ви сказали? Сядьте і зробіть свою роботу. Там є дзеркало, можете стати і самі на себе кричати. Що ви робите сьогодні своєю безтолковістю і бездіяльністю? Ви самі не можете організувати роботу вашого сайту. Ставите людей перед загрозою на два роки тюрми. І таких сотні тисяч у нашій країні. Ви все валили, що могли, аби не запустити вчасно цей процес. Я вам раджу сьогодні всім зібратися і написати заяви про відставку. Ми далеко нікуди не підемо, якщо управляють процесом люди, які не можуть його організувати", - відповів їй Гройсман.

"А те, що моя теща, яку я дуже люблю, має своє житло в Києві, для мене це, напевне, дуже добре. Ми зараз там мешкаємо з нашою родиною. І взагалі я хочу вам сказати, що я дуже люблю свою тещу, дуже, надзвичайно. Завжди їй допомагав і буду допомагати в будь-яких умовах", - заявив прем'єр журналістам 15 грудня 2016-го, коли ті запитали про записану на тещу нерухомість.

"Юлію Тимошенко я знаю років 10. Вона риторику свою ніколи не змінювала: їй чим гірше - тим краще. Вона бореться за владу, це для неї наркотична залежність. Тому вона завжди буде говорити про те, що все пропало, усе вкрали і так далі. Я думаю, що їй треба бути самокритичною і розповісти про те, як вона працювала в цьому секторі. Я ще у школі вчився, а вона вже була "газовою королевою" в Україні", - Гройсман 4 квітня 2017 року.

"Якщо ми виграємо (Стокгольмський арбітраж винесе рішення на користь "Нафтогазу" проти "Газпрому". - Gazeta.ua), справедливість відновиться. Якщо, не дай Бог, буде інше рішення суду, - це десятки мільярдів доларів, які не можуть бути пред'явлені. Це безглуздя. Це наслідок підписання контракту Тимошенко. Нам Росія порахувала все, що вона підписувала. І представила 40 мільярдів доларів у позові до суду. Доведеться передати Тимошенко замість грошей. Якщо вона підписала, нехай несе відповідальність. Чому мають платити за це всі українські громадяни? Іншого варіанту немає", - глава уряду на прес-конференції 11 квітня 2017 року.

14 квітня минув рік діяльності уряду прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Верховна Рада 257 голосами підтримала його кандидатуру на посаду глави Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко в Росію, Зубка - на*уй. Найяскравіші цитати Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути