понеділок, 15 вересня 2008 08:54

Тимошенко в бюджеті проігнорувала пропозиції Ющенка

Тимошенко в бюджеті проігнорувала пропозиції Ющенка
Секретаріат вважає не врахованими Кабінетом Міністрів пропозиції Президента Віктора Ющенка в схваленому проекті державного бюджету на 2009 рік.

Про цьому сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Таку позицію Президента висловив керівник головної служби Секретаріату з соціально-економічного розвитку Роман Жуковський.

З його слів, Кабмін визначив на 1 січня 2009 року прожитковий мінімум в 723 гривні, тоді як уже в червні цього року Міністерство праці й соціальної політики вирахувало його фактичний розмір в 738 гривень.

Також на програму будівництва доступного житла, яка має розпочатися в 2009 році, при потребі в 0,5% валового внутрішнього продукту, або 6,3 млрд. гривень, Кабмін передбачив виділення всього 1,6 млрд. гривень.

Крім того, цю суму планується передати до статутних фондів державних банків, які, у свою чергу, повинні відшкодувати громадянам 25% від першого внеску на придбання житла.

"Однак банки не мають законних підстав для проведення таких компенсацій. Крім того, спотворено суть президентської ініціативи щодо доступного житла: замість реального здешевлення будівництва житла пропонується механізм, що лише збагатить забудовників і посередників", - вважає .Жуковський.

Також Секретаріат вважає, що в проекті держбюджету не передбачено погашення заборгованості більш ніж в 1 млрд. доларів перед Росією й не враховані пропозиції щодо збільшення фінансування Збройних сил на 5 млрд. гривень.

Крім того, Жуковський повідомив, що Кабмін направив у Секретаріат проект держбюджету лише за 2 години до його розгляду 13 вересня.

Після оперативного й предметного аналізу держбюджету Секретаріат прийме й найближчим часом оприлюднить остаточні висновки.

Раніше Жуковський заявив, що його не допустили на засідання уряду 13 вересня.

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні в суботу, 13 вересня, схвалив проект державного бюджету на 2009 рік.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко в бюджеті проігнорувала пропозиції Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути