Ексклюзиви
пʼятниця, 28 червня 2013 16:48

Тимошенко вже готова говорити з тими, кого ще вчора називала "бандитами" - експерт

Тимошенко вже готова говорити з тими, кого ще вчора називала "бандитами" - експерт
Фото: gazeta.ua

Політолог директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребінський вважає, що ідея екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо створення національного круглого столу для виконання Україною необхідних критеріїв підписання з ЄС Угоди про асоціацію є недоречною.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це називається — "Ломиться в открытую дверь". Не зовсім зрозумілий предмет обговорення, оскільки влада та опозиція спрямовують свої дії на підписання Угоди про асоціацію з ЄС", - висловив думку експерт.

"Що може дати подібний круглий стіл? Це важко зрозуміти. Якщо мова йде про те, що "хлопці, відкиньте інші справи, бо зараз чудовий момент плюнути на Москву і підписати асоціацію", значить йдеться про те, аби не блокувати парламент, а голосувати за ті закони, які пропонує влада", - додав він.

Окрім того, директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень переконаний, що подібна ініціатива колишнього прем'єра — це самореклама. "Я вважаю, що це піар пропозиція зі сторони Тимошенко, але от для чого вона це зробила, то тут можливі різні тлумачення. Питання це багатошарове. Пропозиція виглядає так, що Тимошенко переходить на позицію поміркованого євроінтегранта, і готова говорити з тими, кого ще вчора називала "бандитами", - додав політолог.

"Те, що треба зробити — вже прописано. Ніхто не виступає проти того, що це треба зробити. Проте є виключення — одна проблема — різне тлумачення питання вибіркового правосуддя, але це теж не питання для круглого столу", - резюмував він.

Нагадаємо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала створити національний круглий стіл, який об'єднає владу та опозицію, для виконання Україною необхідних критеріїв підписання з ЄС Угоди про асоціацію. Також вона вважає, що необхідно відтермінувати літні парламентські канікули до завершення всіх справ з виконання передумов до підписання угоди з ЄС.

Низка українських громадських діячів, науковців і політологів виступили з ініціативою скликання Національного круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вже готова говорити з тими, кого ще вчора називала "бандитами" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути