середа, 05 березня 2008 15:27

Тимошенко: Україна купуватиме газ у Росії без всяких посередників

Тимошенко: Україна купуватиме газ у Росії без всяких посередників
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко виключає можливість створення двох спільних підприємств між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і російським "Газпромом" для поставок природного газу в Україну й реалізації палива на внутрішньому ринку.

Про це вона повідомила на прес-конференції.

"Український уряд не допустить ніяких посередників, "Нафтогаз України" буде безпосередньо закуповувати газ в "Газпром експорту" (дочірня компанія "Газпрому")", - сказала Тимошенко.

Вона додала, що в разі, якщо "Газпром" захоче реалізувати частину газу безпосередньо українським споживачам на внутрішньому ринку, то для цього не обов"язково створювати спільні підприємства.

"Якщо російська сторона хоче якусь частину газу реалізувати споживачам - ніяких проблем! Нехай вона визначиться з постачальником, і він зможе одержати ліцензію для роботи на внутрішньому ринку", - сказала вона.

Прем"єр запевнила, що Україна буде повністю забезпечувати газом своїх споживачів, а також виконувати в повному обсязі контракти із транзиту газу європейським споживачам.

12 лютого Україна й Росія домовилися створити 2 СП між "Газпромом" і "Нафтогазом України" на паритетних підставах.

Планувалося, що перше СП буде займатися поставками газу в Україну замість компанії "РосУкрЕнерго", а друге СП - реалізацією палива споживачам України на внутрішньому ринку.

Після цього переговори між "Нафтогазом України" і "Газпромом" щодо створення цих СП так нічим і не закінчилися.

Зараз "РосУкрЕнерго" залишається ексклюзивним постачальником газу в Україну, а компанія "Укргаз-Енерго" - ексклюзивним імпортером палива.

3 березня "Газпром" обмежив поставки газу в Україну на 25%, а 4 березня довів обсяг скорочених поставок до 50% через відсутність контрактів на реалізацію компанією "Укргаз-Енерго" газу "Нафтогазу України" і не погашення НАКом боргу за раніше поставлений газ, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Україна купуватиме газ у Росії без всяких посередників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути