Ексклюзиви
середа, 09 січня 2013 11:08

Тимошенко своїм листом попередила, що готова на "силове" протистояння - політолог

Тимошенко своїм листом попередила, що готова на "силове" протистояння - політолог
Володимир Фесенко. Фото: obozrevatel.com

Юлія Тимошенко скористалася інформаційною паузою, аби нагадати про себе.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

Говорячи про те, яка мета відкритого листа Тимошенко до президента Віктора Януковича та чергового її протесту, експерт підкреслив, що таким чином екс-прем'єр не розраховує на якусь конкретну відповідь чи конкретний результат, а просто намагається привернути до себе увагу.

"Я думаю, що Тимошенко зараз використовує інформаційну паузу - новин в країні немає і тому треба нагадати про себе. Також таким кроком, Тимошенко фактично попереджає про можливість "силового" протистояння. Вона розуміє, що спокійне, безневинне перебування у в'язниці буде працювати проти неї та проти її інтересів. Тому їй потрібне збурення, потрібен новий конфлікт. І вона, по-перше, таким листом нагадала про себе, а по-друге, фактично попередила, що буде силою протистояти будь-яким спробам або її повернення до в'язниці, або проведення якихось слідчих дій поза її волею", - пояснив Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко розраховує, що влада ще раз продемонструє свою неадекватність" - експерт

Він додав: "А силове протистояння, поява нових синців — це може призвести до нового скандалу, що також буде в інтересах Тимошенко".

Водночас, політолог підкреслив, що подібні дії Тимошенко спрямовані більше на захід, ніж на українську громадськість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко відсидить тільки свій термін, а Тимошенко засудили довічно — Доній

"Можна згадати реакцію громадськості на голодування чи на скандал навколо синців у Тимошенко. Її (реакції) по суті не було. Думаю, тоді це стало неприємним сюрпризом для самої Тимошенко. І тоді реакція на заході була на два порядки гострішою, ніж в Україні", - підкреслив він.

Фесенко підкреслив: "Тому, думаю, і зараз розрахунок, перш за все, на зовнішню реакцію. Також тут є "пас" і колегам у парламенті, щоби вони також реагували на цю ситуацію і можливо зробили це приводом для обговорення у Верховній Раді. Крім того, це ще й дія перед рішення ЄСПЛ, який зараз якраз розглядає її справу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники не розповіли всю правду про косметику Тимошенко - Власенко

Нагадаємо, що вчора, 8 січня, Тимошенко написала відкритого листа до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила акцію громадянської непокори. Тимошенко відмовляється їхати до суду, спілкуватися зі слідчими і повертатися в палату на знак громадянської непокори.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко своїм листом попередила, що готова на "силове" протистояння - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути